Zanimljiva životna priča Bosanca koji živi u Sloveniji, pogledajte snimak koji se pojavio: Za rođendan dobio sedam kvadrata bureka

Na YouTube kanalu Srećka Stipovića koji je, kako navodi opis, posvećen običnim ljudima, njihovim neobičnim zanimanjima i sudbinama objavljena je priča o Draganu Matoševiću iz Nove Bile kod Travnika koji već 50 godina živi u Sloveniji.

U videu ističe da, iako u Sloveniji živi pola stoljeća, se najljepše osjeća kad dođe u “svoju Bosnu” te da se nigdje bolje ne odmori i ne nasmije nego u Bosni.

Na snimku pokazuje svoju rodnu kuću u Pokrajčićima gdje je pored porodične napravio još jednu kuću za sebe. Kaže da je zbog loših finansijskih uslova otišao u Sloveniju gdje živi već 50 godina.

On je svojevrsni promoter Bosne i Hercegovine u Sloveniji pa je mnoge Slovence uspio nagovoriti da posjete našu zemlju i njezine ljepote.

Međutim, ono što je posebno zanimljivo vezano za Matoševića jeste što je za 70. rođendan dobio sedam kvadratnih metara pite – sirnice i bureka. Kaže da ju je spremala njegova prijateljica, a njen suprug je pekao.

“Drugi put ćemo pripremiti više kad bude 80-ti, onda će biti 20 kvadrata”, našalio se Matošević.

On je na snimku govorio o svom mjestu rođenja, Sloveniji, uslovima rada, a ističe i da se oni koji dođu u posjetu BiH oduševe.

“Ko god dođe iz Slovenije divi se našoj kulturi, našoj prijaznosti. Našem Vlašiću što ga nema Evropa”, poručuje Dragan.

Na snimku je podijelio još detalja o svom privatnom životu te kako je u Sloveniju otišao “trbuhom za kruhom”.

Pogledajte priču.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.