Zaradila 2.5 miliona dolara, a kada je otkrila šta će prvo kupiti od tog novca, mnoge dobro nasmijala

Posljednje Sport Vijesti Ženska posla

Mlada britanska teniserka Emma Raducanu napravila je senzaciju osvajanjem titule na US Openu.

Osvojila US Open i zaradila 2.5 miliona dolara, a onda otkrila šta će prvo kupiti od tog novca
Raducanu se kroz kvalifikacije domogla glavnog žrijeba, a onda je počela igrati na nevjerovatnom nivou.

Britanska teniserka je došla na kraju do titule na US Openu bez ijednog izgubljenog seta, te je napravila senzaciju koja se odavno nije vidjela u ženskoj konkurenciji.

Raducanu je osvajanjem US Opena zaradila čak 2.5 miliona dolara i mnoge je nasmijala kada je otkrila šta će biti prva stvar koju će kupiti od ovog novca.

Mnogi su očekivali da će to možda biti neka luksuzna kuća ili automobil, ali je ona poručila da će to biti slušalice koje inače koštaju oko 160 dolara.

“U mom timu je počela odlična zezancija kada sam prije prvog meča kvalifikacija izgubila svoje Apple AirPods slušalice. Tražila sam ih pet minuta po svlačionici, a onda sam dobila poziv da idem na teren i shvatila sam da sam ih izgubila”, rekla je Raducanu i dodala.

“Onda sam rekla sama sebi da ću kupiti nove ako pobijedim u tom meču i to je postala šala u mojoj ekipi koja je trajala do samog kraja turnira. Osvajanje US Opena niko nije mogao sanjati, ali sam sretna što sam uspjela to da napravim. Slušalice ću ići odmah sutra da kupim”.

Ona je u finalu tinejdžerki nadigrala Kanađanku sa 6:4, 6:3 i potpuno je zasluženo došla do trofeja. Također, ovo je prvi pehar za Britance nakon 44 godine, a ona je postala prva koja je kao kvalifikant osvojila Grand Slam pehar.

Leave your vote