in ,

Zašto je Željko Komšić zatražio vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH?

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić iznio zahtjeve

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić predložio je da na prvoj narednoj vanrednoj sjednici Predsjedništva kao tačka dnevnog reda bude uvršten zaključak kojim je predviđeno podnošenje izvještaja o doniranim sredstvima za potrebe migranata, azilanata i izbjeglica.

U prijedogu zaključka Komšić je naveo da treba zadužiti Vijeće ministara BiH da podnese izvještaj Predsjedništvu BiH o ukupno doniranim sredstvima u opremi i novcu, za potrebe pomoći izbjeglicama, azilantima i migrantima u BiH od EU i ostalih međunarodnih i domaćih organizacija u prošloj godini.

Komšić predlaže i da se posebno iskažu izdvajanja institucija sa nivoa BiH, enititeta, kantona, gradova i opština, saznaje Srna u Predsjedništvu BiH.

Prema predloženom zaključku, Savjet ministara bi trebalo da izvještaj o ukupno utrošenim sredstvima dostavi Predsjedništvu BiH u roku od 15 dana od njegovo usvajanja.

Prijedlog je upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i članu Predsjedništva iz bošnjačkog naroda Šefiku Džaferoviću.

Kažnjen policajac koji je vršio nuždu u haremu Sinan-begove džamije!

Skandalozna proslava Nove godine prenerazila je cijeli Balkan: Pred djecom pucali iz kalašnjikova, hvalili se novcem