Zastrašujuće posljedice nevremena, mnoge kuće bez krovova, neka manja mjesta i bez struje: Oluja ‘poharala’ četiri županije u Hrvatskoj

Na terenu su sve žurne službe koje rade na uklanjanju posljedica nevremena.

Županijski centar 112 Bjelovar je u popodnevnim satima zaprimio je više dojava građana o nevremenu praćenom jakim vjetrom i kišom na području Čazme.

Iako je nevrijeme trajalo tek pet do šest minuta, materijalna šteta može se mjeriti u milonima, rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak poslijepodne za HTV.

Dodao je da je puno porodičnih kuća ostalo bez krovova, ne samo bez crijepova, već i bez kompletne građe. Kako je kazao za RTL Danas, danas je grad snašlo nevrijeme koje niko ne pamti.

Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena, stoji u saopćenju Ravnateljstva civilne zaštite.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima – javlja 24sata.hr.

Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je više dojava s područja Koprivničko-križevačke županije o olujnom nevremenu koje je uzrokovalo materijalnu štetu na krovovima kuća, a bilo je dojava o srušenom drveću na prometnicama i o prekidu HT mreže.

Nevrijeme praćeno kišom i vjetrom u popodnevnim satima zahvatilo je i područje Našica, Valpova, Josipovca i Osijeka.

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je više dojava koje su se prvenstveno odnosile na pad drveća na prometnice, a jedna dojava je bila o oštećenim krovovima kuća u Bizovcu.

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom zahvatilo je dio Virovitičko-podravske županije (dijelove Slatine i Orahovice). Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je nekoliko dojava građana o oštećenju krovova kuća i o srušenom drveću.

U Slatini je drvo palo na elektrovodove te je došlo do prekida opskrbe električnom energijom.

Na terenu su sve žurne službe koje rade na uklanjanju posljedica nevremena.

Vremenska prognoza za Hrvatsku.

“Kiše će već danas biti ponajprije u gorju, a sutra i u subotu i u ostatku zemlje. Mjestimično će biti i vrlo obilnih oborina, uz lokalno izraženije nevrijeme, a stiže nam i zahladnjenje.

Meteoalarm upaljen je danas za cijelu Hrvatsku, narančasto upozorenje za olujni vjetar, obilnu kišu i grmljavinska nevremena na snazi je za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku, dok je u ostatku Hrvatske na snazi žuti alarm.

Pogledajte i snimke sa terena.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.