in , ,

Zastupnica Sanja Vulić iz Doboja odgovorila Šemsudinu Mehmedoviću: “Nije neophodan tekst himne BiH, meni je najbolja moja republika”

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić usprotivila se inicijativi da se ponovo započne procedura javnog oglašavanja, ponude, izbora i usvajanja teksta himne BiH, koju je predložio poslanik SDA Šemsudin Mehmedović.

Vulić je rekla da je Mehmedović pogriješio dom za predlaganje inicijative i istakla kako Federacija BiH nema ni grb, ni zastavu, niti himnu.

“BiH ima himnu kakvu ima. Pošto Parlament FBiH nije usvojio ni himnu, ni grb, ni zastavu, smatram da ste pogriješili”, kaže Vulić.

Ona je istakla da FBiH “zloupotrebljava simbole BiH, što može da asocira na lažno predstavljanje”.

Vulićeva je podsjetila da je Mehmedović i 2016. godine predložio sličnu inicijativu koja nije prošla.

“Ne znam da li je ovo sada neka reciklaža tih prijedloga? Za mene lično postoji himna i to je najbolja himna, a zove se `Moja Republika`”, naglasila je ona.

Ona je kazala kako ni Španija nema tekst himne.

Rasprava je završeno i o šest inicijativa poslanika Denisa Zvizdića, o dvije inicijative poslanika Alme Čolo, te o po jednoj inicijativi poslanika Damira Arnauta i Nenada Nešića.

Objedinjena rasprava je obavljena i o davanju saglasnosti za nekoliko međunarodnih ugovora i sporazuma.

Oštra poruka iz Crne Gore: “To je skandal i rukavica u lice prijateljskoj BiH”

Nedim Sladić otvoreno najavljuje velike promjene i nove meteorološke pojave: “Pred nama su ledeni dani”