Zastupnik SDA Haris Zahiragić se na televiziji uživo javno odrekao rođaka

Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini SDA je za Dan uživo N1 govorio o mnogim aktuelnim temama.

Kada je riječ o tome da je Nevenka Tromp, koja je dobila titulu počasne građanke Kantona Sarajevo, Zahiragić je govorio o njenom učešću u izvještaju koji je tretirao genocid u Srebrenici i njen stav da taj izvještaj komentarišu oni koji ga nisu pročitali.

“Evo ja da joj kažem da sam pročitao preko 50 posto tog teksta, izvještaja od preko šest hiljada stranica. Srbija njihova pravna odbrana u tužbi BiH protiv Srbije branila ovim izvještajem. (…) I dalje ona drži poziciju tog izvješaja, hvali ga”, kazao je Zahiragić.

Tromp je dobila titulu počasne građanke KS, a taj izbor podržala je i Zahiragićeva kolegica iz SDA u Skupštini KS, što Zahiragić objašnjava da za to nije glasala SDA odnosno da to nije formalna odluka SDA,

“Predsjedavajući Okerić je na vanrednoj, hitnoj sjednici koja se radila o Zavodu zdravstvenog osiguranja stavio na foru tu tačku.

Nakon što je završila tačka ZZO, pošto je bila jedna informacija mi smo žurili na drugu aktivnost, jedna vrlo značajna kolegica Amra koja nije učestvovala u toj aktivnosti i kolegica je Amra ostala da isprati sjednicu”, pojasnio je Zahiragić.

Što se tiče revizije presude BiH protiv Srbije za genocid u reviziju se išlo jer su to tražile žrtve, kazao je Zahiragić.

“Razvlačite pamet ovom narodu i mediji i Trojka koji na ovakav način preispituje to”, naveo je Zahiragić.

Kako je kazao Zahiragić, Nevenka Tromp je špijun i to je njegov lični stav – prenosi N1.

Na kraju se odrekao kolege u Skupštini KS i rođaka Aljoše Čampare nazvavši ga “piskaralom na Pressmediji”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.