Zastupnik SDP-a Damir Mašić: Ovim potezom Schmidt je ošamario građane BiH, što je dokaz da miševa ima i u OHR-u

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić prokomentarisao je današnju odluku Christiana Schmidta da otkaže sastanak sa potpredsjednikom Republike Srpske Ćamilom Durakovićem.

“Hajde što je sam sebe danas ošamario, ali, Schmidt je ovim potezom to isto uradio i prema svim građanima naše zemlje i kompletnoj međunarodnoj zajednici”, rekao je Mašić.

Na kraju Mašić je zaključio da je takva odluka dokaz da “miševa, pored ‘predsjedničke palate’ ima i u OHR-u”.

Podsjećamo, sastanak je bio zakazan za danas u 15 sati, ali je otkazan jer je Generalni sekretar predsjednika RS-a zabranio održavanje sastanka u službenim prostorijama.

Duraković je nakon odluke kazao da ne zna zašto je Schmidt odustao od sastanka najavljenog za danas u Banjoj Luci.

“Sastanak je otkazan iz nekih njima poznatih razloga. Mi smo narod koji je konstitutivan i koji polaže pravo na ove institucije”, poručio je.

Oglasili su se i iz OHR-a

Iz OHR-a su se oglasili saopćenjem za javnost rekavši da posjeta visokog predstavnika Banjoj Luci nije bila definitivno dogovorena.

“Danas je visoki predstavnik svjesno odlučio da ne učestvuje u orkestriranoj pozorišnoj predstavi, vodeći računa o interesima svih građana BiH.

Visoki predstavnik nastavlja izvršavati svoj mandat na cijeloj teritoriji BiH kako je to predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom”, saopćeno je iz OHR-a.

Dodali su da je Schmidt danas razgovarao sa potpredsjednikom RS Ćamilom Durakovićem o situaciji u vezi sa povratnicima u Republici Srpskoj i dogovorili su se da se uskoro sastanu i nastave ovaj razgovor.

“Također, u toku dana, visoki predstavnik se sastao sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i ministrom za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Nerinom Dizdarom.

Usijane špekulacije o tome gdje bi i koga bi mogao posjetiti visoki predstavnik odvlače pažnju od stvarnog posla koji treba obaviti kako bi se riješili realni problemi s kojima se suočavaju građani Bosne i Hercegovine”, dodaju iz OHR-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.