Zastupnik Skupštine Srbije ne želi da šuti: Država navodno zagovara ‘Otvoreni Balkan’, a promoviše “srpski svet”

Zastupnik Skupštine Srbije iz Bujanovca Šaip Kamberi izjavio je u Beogradu da se Srbija nalazi u fazi “propagandnog rata” prema regionu, kao devedesetih godina prošlog vijeka, prenosi Pobjeda.me.

Ocijenio je, na 14. Forumu za tranzicionu pravdu, da je neiskreno da se Srbija navodno zalaže za inicijativu “Otvoreni Balkan”, a da istovremeno ministar policije Aleksandar Vulin zagovara ideju “velike Srbije”, odnosno “srpskog sveta”.

“To veoma šteti stabilnosti i demokratiji u regionu, to nas dovodi u nove konfliktne situacije. Suština zastoja u procesu pomirenja je u Srbiji”, rekao je Kamberi.

Prema njegovim riječima, Srbija ima problem sa Hrvatskom, “ne želeći da prizna ratne zločine jer se vjerovatno plaši ratnih reparacija”.

Kamberi je naveo i da “ne želi da prizna zločine u BiH” jer, kako je ocijenio, “želi da otme RS”.

Srbija kako je rekao, ne želi ni da prizna ratne zločine koji su počinjeni na Kosovu „jer misli da će sačuvati bolju pregovaračku poziciju u aktuelnom procesu“.

Kamberi je ocijenio da je u Srbiji na sceni “historijski revizionizam” koji, kako je naveo, “izjednačava četnički pa čak i ljotićevski pokret sa antifašistima iz Drugog svjetskog rata”.

Dodatni problem je u tome što, kako je zaključio, Evropska unija gubi pokretačku moć jer “nema potencijal daljeg proširenja”.

Leave your vote

-2 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.