in ,

Zastupnik Zukić ima spreman odgovor na provokacije: “Mi smo za mirno ukidanje RS-a!”

Muamer Zukić, zastupnik SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona, u svom Facebook statusu se okoristio eufemizmima kojima se koristi Milorad Dodik

Nakon što je u slovenskim medijima objavljen sadržaj tzv. “non-papera”, uslijedile su burne reakcije zvaničnika u BiH, ali i regiji.

Također, lider SNSD-a Milorad Dodik u posljednje vrijeme sve češće govori o “mirnom razlazu”, što je samo eufemizam za njegov poziv na otcjepljenje manjeg bh. entiteta.

Takvim eufemizmima u djelomično ironičnom tonu poslužio se i Muamer Zukić, zastupnik SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona, u svom Facebook statusu.

Njegov status prenosimo u integralnoj verziji:

– Mi smo za MIRNO ukidanje Republike srpske. Zalažemo se da država Bosna MIRNO postane unitarna republika, bez entiteta i kantona, u svojim historijskim i međunarodno priznatim granicama. MIRNO bismo usvojili i zakon o negiranju genocida, pa da se MIRNO pohapse svi balkanski neofašisti. Podržavamo istočne i zapadne komšije da MIRNO priznaju genocid i UZP, te da se MIRNO dogovorimo oko ratne odštete. Samo MIRNO, bez ratova s bilo kim. Pozvali bismo i naše prijatelje izvan Bosne, da nam pomognu da ovo MIRNO realiziramo. Ako bi neko na ovaj naš MIRNI poziv odgovorio agresivno – onda je taj radikal i za svaku je osudu. Također bismo pozvali i ove neke Slovence, koji inače tragaju za MIRNIM rješenjima za Bosnu, da agituju za ovaj naš potpuni MIR. U konačnici, kao veliki ljubitelji MIRA, zamolili bismo naše USA i NATO prijatelje da nam dozvole da dobro naoružamo Vojsku Bosne i Hercegovine, isključivo u MIRNODOBSKE svrhe.

A dušmani Bosne neka se MIRNO raziđu po cijelom Dunjaluku, što dalje od nas. Samo MIRNO i bez ratova. I to vam je MIRNI RAZLAZ.

p.s. Tekst je dijelom ironičnog tona, te pokazuje krajnje licemjerstvo aktuelne agresivne političke retorike usmjerene protiv države Bosne. – napisao je Zukić na Facebooku.

Samo u BiH: Vozač snimio policiju kako pretiče preko pune linije, pa krenuo za njima!

Anketa uglednog američkog New York Timesa o kandidatima za Oscar još uvijek traje: “Quo Vadis, Aida?” i dalje ubjedljivo vodi!