ZBOG SNJEŽNIH PADAVINA I ZAGLAVLJENIH VOZILA Policija potvrdila, zatvoren magistralni put Bugojno – Kupres za teretna vozila

Zbog snježnih padavina koje su ovog jutra pogodile Bosnu i Hercegovinu trenutno je magistralni put Bugojno-Kupres zatvoren za teretna vozila.

Zbog zaglavljenih teretnih vozila, ovom dionicom mogu saobraćati jedino putnička vozila i to jednom trakom.

Kako su nam potvrdili iz dežurnog operativnog centra MUP-a SBK, saobraćaj je u ovom dijelu otežan i odvija se usporeno, te se vozačima savjetuje oprez tokom vožnje.

Podsjetimo, od 1. april na vozilima nisu obavezne zimske gume te su se mnogi vozači odlučili da ih zamijenje ljetnim gumama, što tokom ovakvih vremenskih neprilika može biti otežavajuća okolnost.

Kako je najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u drugom dijelu dana se očekuje postupan prestanak padavine i djelimično razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

I u narednim danima se prognozira slično vrijeme – umjereno do pretežno oblačno sa kišom i susnježicom.

“Zbog pogoršane vremenske situacije upozoravamo na pretežno mokar kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima ima snijega na kolovozu. Na magistralnom putu Bugojno-Kupres zbog zaglavljenih teretnih vozila mogu saobraćati samo putnička vozila, jednom trakom.

Na putevima Jablanica-Posušje (Blidinje) i Glamoč-Mliništa saobraća se otežano i usporeno zbog snijega na kolovozu”, navode iz BIHAMK-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.