Zećira Mušović probala ćevape i pitu pa poslala poruku na bosanskom jeziku: Zemlji koja me oblikovala

Nogometašica Chelseaja Zećira Mušović je u petak sa reprezentacijom Švedske u utakmici baraža Lige nacija gostovala u Bosni i Hercegovini. Švedska je na kraju pobijedila 5:0, a ona je cijelu utakmicu provela na klupi za rezervne nogometašice, no bez obzira na sve, iz naše domovine nosi lijepe uspomene što je potvrdila objavom na Instagramu.

Sve vrijeme je pričala na švedskom dok je na našem jeziku izgovorila samo jedan dio objave u kojem je željela istaknuti da je Bosna i Hercegovina oblikovala njenu ličnost.

“Mojoj Bosni i Hercegovini, zemlji i kulturi koja je temelj onoga što sam ja sada.

Konstantna borba za ono što ja želim, a što zahtijeva naporan rad da se održi na vrhu.

Moja porodica je napustila sigurno okruženje i sve što su gradili da bi došli u Švedsku i izgradili nešto novo”, napisala je Mušovićeva na Instagramu i dodala:

“Nakon toga sam ja rođena i imala sam privilegiju da budem odgajana u dvije različite kulture, švedskom koja je za mene zemlja mojih snova zajedno sa bosanskom. Zemlji koja me oblikovala, tu su moji korijeni”.

Zećira je za vrijeme boravka u Bosni i Hercegovini između ostalog probala i ćevape, bosansku kafu kao i baklavu čime se također pohvalila na društvenim mrežama.

Otkrila je također i da je ponijela burek iz Bosne i Hercegovine kojeg je pojela u avionu u povratku ka Švedskoj.

Mušović je prije tri godine potpisala za londonske “plavce”, gdje je došla iz švedskog Rosengarda, u kojem je nastupala osam godina.

Njen trener je čovjek bosanskih korijena Adi Musić, koji joj je ujedno i privatni savjetnik.

“Učio sam od najboljih, Manuela Neuera, Volkana Demirela, Samira Handanovića, Joséa Sambade… Sad sve što znam prenosim na talentirane klince u golmanskim kampovima diljem Europe. Imamo dva modula, teoriju i praksu.

Na teoriji radimo videoanalize, a u praksi radimo više na integraciji golmana. Većina trenira golmane odvojeno, ali oni su dio tima i važno je postaviti ih u realne situacije, a ne samo između dva štapa”, kazao je Adi Musić za portal Radiosarajevo.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.