Željka Cvijanović javno proziva protivkandidata za Predsjedništvo BiH: “Mirko Šarović prednjači u odnosu na mene u jednoj stvari, a to je činjenica da on ima šest nekretnina u Srbiji, a ja nijednu izvan RS”

Potpredsjednica SNSD-a, Željka Cvijanović, koja je i kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima govorila je za Srpskainfo o Mirku Šaroviću.

Kandidat ste SNSD za člana Predsjedništva BiH. S obzirom na to da ćete imati tri protivkandidata iz RS, te da je Mirko Šarović ubijeđen u svoju pobjedu, koliko ste sigurni u Vašu pobjedu?

“U vrijeme predizbornih kampanja svi se smatraju pobjednicima, ali suština je da je narodna volja ta koja definiše ko je pobjednik. Sigurna sam da tu apsolutno imam ubjedljivu prednost u odnosu na ostale kandidate i da ću dobiti podršku građana jer su oni navikli na mene, a i ja na njih.

Ima jedna stvar u kojoj definitivno Mirko Šarović prednjači u odnosu na mene, a to je činjenica da on ima šest nekretnina u Srbiji, a ja nijednu izvan Republike Srpske. Tu Šarović jedino ima prednost, dok je u svim drugim segmentima prednost na mojoj strani.

Mislim da naš narod pamti Šarovića kao čovjeka koji je obavljao funkcije na nivou BiH, i u potpunosti ignorisao institucije RS. Sjećam se odlično kako je u parlamentu RS, između ostalih, i meni prijetio prstom, iako sam tada bila predsjednik Vlade Republike Srpske.

Njega ne interesuju stavovi institucija RS i govorio je da će, dok god sjedi u Sarajevu, biti tako. Pa, eto, ne sjedi više u Sarajevu i nije više tako kako je bilo dok je on sjedio, već je drugačije.
Onaj ko sjedi u Sarajevu mora da ima čvrstu vezu sa institucijama RS jer u ime RS i sjedi u Sarajevu. Mora postojati čvrsta saradnja i veze sa institucijama RS.

Moja politika je sasvim drugačija, ona ne znači da neko sjedi u Sarajevu i izoluje se od Republike Srpske, nego suprotno.

Šarović pripada politici koja nije ostala da diskutuje u NSRS, a kamoli da glasa o bilo kojem važnom pitanju. Godinama imaju sasvim naopak politički pristup, a to je da kad god je u pitanju neka važna tema, oni odu iz NSRS jer ne žele ili ne smiju da se bave važnim političkim pitanjima.

Sjećam se da je Šarović jednom napustio NSRS sa svojim zastupnicima, a onda otišao da gostuje na jednoj televiziji sa Bakirom Izetbegovićem i da objašnjava šta se to dešava u parlamentu RS”, kazala je između ostalog Cvijanović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.