Željka Cvijanović oštro i ljutito odgovorila Zlatku Miletiću: “Najbolje bi bilo da Srbi protestuju na Marsu”

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da ne zna šta hrvatskog delegata Zlatka Miletića brine oko njene izjave da su protesti podrške institucijama RS generalna proba. Oštro i ljutito mu je odgovorila.

“Koliko se sjećam udruženja Srba iz Federacije BiH /FBiH/ su tražila da se protesti organizuju na drugom mjestu, a onda su im to vlasti u FBiH zabranile i to vjerovatno zato što su Srbi i što podržavaju poziciju Republike Srpske i instituciju predsjednika.

Znači, za njih su Srbi građani drugog reda, jer su onima koji su nesrpske nacionalnosti to dozvoljavali i to se dešavalo baš na tim lokacijama gdje udruženjima Srba, iako su građani FBiH, to nije dozvoljeno.

Po njima, najbolje bi bilo da Srbi protestuju na Marsu”, istakla je Cvijanović.

Ona je dodala da im je sad problem bila lokacija, pa se postavlja pitanje gdje bi im to uopšte bilo dozvoljeno u FBiH.

“Međutim, ovdje više zabrinjava to što bi oni u FBiH birali i komandanta EUFOR-a i sad im smeta da to bude Mađar.

A kad bi na primjer neko u RS rekao da mu zbog države iz koje dolazi smeta neki strani namještenik u BiH onda bi to po tumačenju federalnih političara bilo strašno.

Baš licemjerno, nema šta”, konstatovala je Cvijanovićeva.

Miletić je ranije govorio za N1

VEZANI TEKST: Zlatko Miletić jako otvoreno progovorio o Željki Cvijanović: Meni je zaparala uši njena izjava da ovo što se dešava na entitetskoj liniji je “generalna proba”

Ako Schmidt dođe u Banja Luku, a MUPRS-a ga ne uhapsi, da li to znači da su pale maske Dodikove retorike?

“Ne samo da će pasti te maske, nego da je konačno vrijeme da padnu maske i pojedinaca iz međunarodne zajednice. Oni su prema njemu uvijek mlako reagovali.

U biti relativiziraju njegove političke stavove.

Da neko relativizira i psovanje genocida? Ja nikada preko toga ne bih prešao do se Dodik ne bi izvinio.

On će sasvim sigurno ići do kraja, mi samo trebamo dočekati taj trenutak. Iz ove situacije BiH treba izaći ovako ili onako. Ne vjerujem da može doći do promjene granice, ali je sasvim realna opasnost da može doći do ozbiljnih incidenata.

Jako mnogo stvari se dešava istovremeno što po meni nije koincidencija. Gdje su našli da komadant EUFOR-a bude Orbanov Mađara. Oni baštine neofašističke vrijednosti i kao nagradu za to EU ga šalje nama.

Meni je zaparala uši i izjava Željke Cvijanović na prošlim protestima da ovo što se dešava na entitetskoj liniji je “generalna proba”. To su vrlo veliki sigurnosni izazovi”, kazao je ranije Miletić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.