Željka Cvijanović se “nasikirala”, u očaju je reagovala nakon odbijenice: “Pokazatelj podaničkog odnosa prema Sarajevu PDP-a i SDS-a”

Predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je da najavljeni nedolazak opozicije na skup “Sloboda”, koji navodno organizuje Boračka organizacija RS u Banja Luci, pokazatelj podaničkog odnosa SDS-a i PDP-a prema Sarajevu i međunarodnom faktoru.

Na pitanje da prokomentariše najavljeni nedolazak opozicije na narodni skup na Trgu Krajine, predsjednica bh. entiteta RS je kazala da “to što se, po pravilu, ne odazivaju kad ih pozivaju vladajuće stranke na sastanke o suštinski važnim pitanjima za RS možda i može da se razumije, ali kad se ne odazovu na poziv boračke organizacije, onda to jasno pokazuje da su podanici Sarajeva, poslušnici nedobronamjernih stranaca i da su potpuno odmetnuti od RS”, kazala je ona.

O tome šta se može očekivati od skupa u srijedu i šta se želi postići nedavno je govorio i Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

“Očigledno se želi pokazati neka vrsta slike kako su borci, narod, penzioneri uz politiku vladajućeg režima u RS, i zato se pravi takva vrsta kreativnosti u kojem se koristi Boračka organizacija RS. Želi se stvarati privid kako se tu vodi, tobože, briga od strane vladajućeg SNSD-a za interes RS, što nije tačno”, naveo je Borenović.

Istakao je da se o položaju boraca treba razgovarati u NSRS, te da je sve ovo što sada gledamo “klasična zloupotreba boraca u RS”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.