Željka Cvijanović se razljutila zbog Denisa Bećirovića: “Naučit će jednom lekciju!”

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da očekuje od Narodne skupštine RS da stane uz nju u situaciji preglasavanja i pokretanja vitalnog entitetskog interesa. Najavila je i kada će ići u Narodnu skupštinu RS.

“Ići ću u Narodnu skupštinu vjerovatno negdje oko 20. oktobra, znajući kakvi su rokovi za pokretanje procedure.

Očekujem od Narodne skupštine da stane uz ono što je odluka člana Predsjedništva BiH u situacijama kada smo preglasani.

Mislim da tu neće biti problema i da podrška neće biti upitna”, rekla je Cvijanović u Beogradu, komentarajući jučerašnju sjednicu Predsjedništva BiH.

Ona je rekla da su na dnevnom redu bile dvije sporne tačke, od kojih je jedna podrazumijevala drugi krug glasanja po tački koju je ranije delegirao član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

“Ovo pokazuje upornu tendenciju da se određene stvari donose preglasavanjem, te da se ne uvažava činjenica da Predsjedništvo kada donosi kolektivnu odluku mora imati saglasnost sva tri člana i da smo svi jednaki”, rekla je Cvijanović.

Ona je poručila da Bećirović ni bilo ko drugi ne može predstavljati cijelu BiH.

“Јednom će naučiti tu lekciju, zasad je dovoljno da idemo u Narodnu skupštinu RS”, naglasila je Cvijanović.

Kada je riječ o drugoj spornoj tački, Prijedlogu zakona o transportu prirodnog gasa, regulatoru i unutrašnjem tržištu u BiH, koji je predložio Bećirović, a koji je Predsjedništvo usvojilo preglasavanjem, Cvijanović je rekla da nije bilo mogućnosti da pokrene veto po toj tački, jer se ne radi o pitanju vanjske politike, ali i da postoje drugi mehanizmi da se preglasavanje zaustavi.

“Mislim da je to populistički pristup u kojem neko želi da se identifikuje kao predlagač nečega, a opet zna da će to doživjeti neuspjeh.

Јa bih išla drugim putem, predložim ono što će garantovati uspjeh svima, a ne da odmjeravam svoje mišiće kratkoročno na jednoj sjednici Predsjedništva, a znam da za tako nešto treba široki konsenzus kojeg nema”, rekla je Cvijanović.

Ona je poručila da bi u BiH trebalo graditi konsenzus da bi se stvari prihvatale, a ne pokazivati i voditi populističku politiku koja služi za jednodnevnu upotrebu.

“Želim da predlažem ono što znam da će imati uspjeh, a ne da odmjeravam mišiće kratkoročno”, istakla je Cvijanović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.