Željka Cvijanović se u oštrom tonu obratila javnosti: “CIK je najobičniji cirkus, treba oformiti kredibilnu instituciju”

Željka Cvijanović izjavila je danas da je Centralna izborna komisija BiH “najobičniji cirkus i da tu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju.”

“Nakon praćenja sjednice CIK-a i uz sve što sam do sada rekla na njihov račun, sada ću dodati sljedeće. CIK je najobičniji cirkus”, napisala je Cvijanović na Instagramu.

“Šta reći i na pogrešno navođenje, pa potom ispravku imena kandidata koji su izabrani za potpredsjednike”, dodala je Cvijanović.

Ona je naglasila da “ovu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju sa kredibilnim sastavom, u skladu sa Ustavom i zakonom”.

“Građani su, znači, morali čekati sve ovo vrijeme da bi saznali ono što su već znali – da je Milorad Dodik izabrani predsjednik Republike Srpske, ali i da bi razumjeli zašto smo na račun CIK-a govorili to što smo govorili. Sramota”, zaključila je Cvijanović.

Na današnjoj sjednici CIK-a rečeno je da je Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske, dok je Ćamil Duraković dobio najviše glasova za potpredsjednika RS-a iz reda bošnjačkog naroda.

Oglasio se i Dodik.

“Želim da se zahvalim svim ljudima koji su glasali za mene i moje protivnike. Pokazali smo da je Republika Srpska društvo sa visokim demokratskim standardima.

Vrijeme izbora i ove sage je nadam se ovaj put prošlo, treba da razmišljamo o nekim narednim izborima.

Treba da se okupimo oko Republike Srpske i njenih vrijednosti, čekaju nas izazovna vremena, a to će se neminovno odraziti i na mogućnosti u Republici Srpskoj”, kazao je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.