Željka Cvijanović susrela Christiana Schmidta, sad se pravda kako zna i umije: Evo šta je poručila zbog svega

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović navela je da je visoki predstavnik Christian Schmidt “iskoristio priliku” da se sa njom večeras fotografiše pred kamerama, “pošto nisu urodili plodom njegovi napori za održavanje sastanka”. Pravda se kako zna i umije.

“Nije baš pretjerano srdačno, ali da se malo našalim, rekla bih da je gospodin Schmidt iskoristio priliku da se sa mnom slika pred kamerama, pošto nisu urodili plodom njegovi napori za održavanje sastanka.

Zato je iskoristio božićni prijem gospođe (predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane) Krišto, očigledno unaprijed pripremivši i scenario i kamere i fotoaparate”, napisala je Cvijanović na Instagramu.

Ona je dodala da to što je vaspitana i pristojna i dalje ne znači da je Christian Schmidt visoki predstavnik.

“Kao što i nije, jer nije prošao proceduru imenovanja u Savjetu bezbjednosti UN.

I iako se pretvara da nije tako, mislim da je duboko svjestan da ima problem legaliteta”, kazala je Cvijanović.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto organizovala je večeras u Sarajevu božićni prijem kojem su među ostalim zvanicama prisustvovali i članica državnog predsjedništva Cvijanović i visoki predstavnik Schmidt.

Odziv gostiju je veliki, a na prijem su došli mnogi predstavnici i akteri političkog, vjerskog, javnog i diplomatskog života u BiH.

Među gostima su visoki predstavnik BiH Christian Schmidt, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michael J. Murphy, šef Delegacije Evropske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler, direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Zoran Tegeltija, potpredsjednik RS Ćamil Duraković….

Tu su i članovi Federalne vlade, Vijeća ministara BiH, rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH i drugi.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto iskoristila je priliku da u ime hrvatskih političkih predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine najsrdačnije pozdravi prisutne i od srca im zaželi dobrodošlicu.

“Ovo je vrijeme najradosnijeg kršćanskog blagdana. Božić je vrijem kada se naša srca ispunjavaju toplinom i kada osjećamo blizinu svojih najmilijih i na poseban način osjećamo snagu zajedništva.

S toga su naša božićna okupljanja postala dio tog zajedništva. Vjerujem da svi mi ovdje, nezavisno o našem porijeklu, vjeri i naciji – u sebi nosimo želju da činimo dobro, da nosimo toleranciju i uzajamno poštivanje.

Ovo je prilika za sve nas da popravimo svoje nakane i postupke prema drugima kako bi i dalje nastavili raditi u službi općeg dobra.

To je posebno važno i za našu zemlju Bosnu i Hercegovinu koja je nagrađena raznolikošću.

U ovim danima posebno se suosjećamo sa onima koji su otrgnuti iz topline svoga doma, sa onima koji nevino ginu, sa gladnima i bolesnim.

Neka ovo okupljanje bude i poruka mira, da se zalažemo za miran, dostojanstven i sretan život svakog pojedinca”, kazala je Krišto – prenosi N1.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.