Željka Cvijanović u Doboju zaprijetila: Ovo je samo generalna proba…

Na skupu u Doboju bili su članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, protparol SNSD Radovan Kovačević, ministar finansija BiH Srđan Amidžić te poslanici u PSBiH i NSRS. SNSD ima jaku infrastrukturu u Doboju pa ne čudi što je na skupu više hiljada pristalica. S protesta je poručeno: “Ovdje se Dodik pita”.

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a kazao je kako mu je drago da se na potpuno miran i kutluran način protestuju u RS.

Naveo je kako je ovo “progon Srba”.

“Ne zaboravljamo da je u BiH došao stranac koji nema legitimite i podiže optužnice protiv predsjednika RS i direktora Službenog glasnika RS jer rade svoj posao i ne odustaju da po stranom diktatu dignu ruke od RS nego odlučno, dostojanstveno štite interese RS”, rekao je Kovačević.

Cvijanović je istakla kako je ponosna što se narod okupio “jer zna da treba da brani institucije RS i Republiku Srpsku”.

“Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi ukoliko nastave da nas maltretiraju, a maltertiraju nas ona kada ne dozovljavaju da Skupština i predsjednik obavljaju svoj posao.

Predsjednik RS sada treba da odgovara za nepostojeće krivično djelo koje je kreirao neposotjeći visoki predstavnik. Dosta nam je više te nepravde s kojom živimo sve godine”, rekla je Cvijanović – prenosi N1.

Navela je kako je sigurna da će “RS pobijediti”.

Malo iza 18:30 sati završeni su protesti na četiri lokacije u bh. entitetu RS – u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i Nevesinju. Okupljeni su nosili zastave s likom Vladimira Putina, Milorada Dodika, Rusije i RS-a.

Tokom protesta na duže od 30 minuta bio je blokiran saobraćaj na nekoliko magistralnih puteva između entiteta FBiH i RS.

Okupljeni u Istočnom Sarajevu su iskazali nezadovoljstvo jer im je MUP Kantona Sarajevo zabranio okupljanje ispred Tužilaštva BiH. No, nisu naveli kako nisu ispunili zahtjeve koje je organizator bio dužan ispuniti.

Od podizanja optužnice vlast okupljena oko Dodika vodi kampanju protiv Tužilaštva i Suda BiH, ali i generalno državnih institucija. Nije mali broj udruženja, institucija, organizacija te pojedinaca koji su angažovani u procesu javne odbrane Dodika i vršenja pritiska na pravosuđe.

Tim činom jasno želi svoje antidržavno djelovanje prikriti spinom o udaru na Republiku Srpsku skrivanjem iza naroda – prenosi Klix.

Prvobitno su bili najavljeni protesti ispred Suda BiH, ali kako policijske agencije u Sarajevu nisu izdale dozvolu za to okupljanje, vlast u RS-u je odlučila motivirati okupljanje na tzv. liniji entiteta s ciljem nastavka spinovanja o navodnoj granici.

Prenaglašavanjem priče o protestu na entitetskoj liniji cilj je izazvati reakciju iz entiteta Federacija BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.