Željki Cvijanović “zlo” zbog sankcija koje su SAD uvele Miloradu Dodiku: “Cilj im je da se pomogne opoziciji”

Posljednje Vijesti

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da su sankcije SAD-a nametnute s jasnim ciljem da se pomogne opoziciji u RS na narednim izborima,

“Najobičnije su laži i optužbe da SNSD ili političari iz ove stranke ruše Dejtonski sporazum, teritorijalni integritet ili da blokiraju institucije”, kazala je nesuvislo Cvijanović.

– To su fabrikacije, a uz to se dodaju i određene kvalifikacije za korupciju s jasnim ciljem da pomogne opoziciji na narednim izborima i da su to one teme koje treba plasirati u javnosti – rekla je Cvijanović nakon hitne sjednice SNSD-a.

Cvijanović je na konferenciji za novinare u Banja Luci rekla da je sve ovo podsjeća na davna vremena.

– Ovo me podsjeća upravo na to vrijeme zato što sam u obrazloženjima našla more netačnih kvalifikacija lažnih stvari, podmetanja i slično. Milorad Dodik nije čovjek koga treba da brani SNSD, ali jeste predsjednik SNSD-a i ono što se govori za njega i da se daju određene kvalifikacije u ovom tekstu, u obrazloženju su apsolutno netačne – rekla je ona.

– Mi znamo šta je međunarodni faktor, ali isto tako znamo šta može, a šta ne može da radi, odlično znamo da čitamo Ustav i da razumijemo šta su čije nadležnosti po tom istom Ustavu – poručila je Cvijanović.

Dodala da se sa tim mogu povezati i neke druge stvari koje prate mjesecima borbu za ustavnu poziciju RS.

Leave your vote