Željko Komšić o Miloradu Dodiku i Zoranu Milanoviću bez ustezanja: “Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda”

Na naovde da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović negirao genocid u Srebrenici je reagirao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Također se osvrnuo i na izjavu člana Predsjedništva Milorada Dodika o tome kako u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne mogu živjeti harmonično.

Reakciju aktuelnog člana Predsjedništva i kandidata na narednim izborima prenosimo u cjelosti.

Evo šta je poručio Komšić.

“Suština odnosa Milanovića i Dodika, uključujući i njihovo tajno i polutajno sastajanje, kao i njihovo negiranje genocida u Srebrenici, svodi se na rečenicu koji je danas izgovorio Dodik.

Rekao je da postojanje BiH ignoriše da u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne mogu živjeti harmonično, kao i to da Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive zajedno.

Iz te rečenice je provalio je sav neofašizam i neonacizam sa kojim se obračunavamo već godinama”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Druga bitna karakteristika međusobne ljubavi Dodika i Milanovića, dodaje, je očigledna mržnja prema islamu i islamskom svijetu.

“Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda. Međutim, Bosna i Hercegovina i njeni ljudi su ispratili mnoge fašiste u istoriji.

Bosna i Hercegovina stoji i danas gdje je uvijek bila sa svim svojim narodima i religijama, i jedino je izvjesno da će tako ostati i u budućnosti”, prokomentarisao je Komšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.