Željko Komšić o prijetnjama povratnicima: “Ukoliko to ne urade, nećemo imati drugog izbora nego da sami poduzimamo mjere!”

U intervjuu za Pobjedu, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kaže da će BiH naći načina da se suprotstavi onima koji se spremaju da „žrtvuju mir“.

„Tokom obilježavanja neustavnog dana RS, čuli smo jedino fašističke poruke utemeljene na teoriji i praksi krvi i tla; fašističko orgijanje i zveckanje oružjem praćeno prisustvom ne samo presuđenih ratnih zločinaca poput Vinka Pandurevića, nego i onih koji se spremaju da počine nove zločine“, kaže predsjednik Komšić.

Odgovarajući na pitanje je li se ovogodišnja proslava protivustavnog „praznika“ razlikovala od prethodnih Komšić je kazao da bi rekao da jeste.

“Budući da nije ostavljen ni milimetar prostora da se posumnja u namjeru nasilnog razaranja države Bosne i Hercegovine. I ranije su slate slične poruke, sada više nema nikakve dileme: ide se na razbijanje države BiH.

Što im neće biti dozvoljeno. Namjeru da sačuvamo cjelovitost BiH ne mogu spriječiti laži: da mi – a ne oni – ne želimo mir. Želimo ga i željeli smo ga više nego iko. Međutim, vlast u entitetu RS stvorila je sve uslove da institucionalnim odgovorom na njihov pokušaj razbijanje države učvrstimo njenu poziciju.

Komšić je kazao da ‘ovom prilikom bih pozvao NATO trupe da izađu prije svega u povratnička mjesta u entitetu RS, gdje Dodikove falange prijete klanjem i ubijanjem civila’.

“Ukoliko to ne urade, nećemo imati drugog izbora nego da sami poduzimamo mjere zaštite građana u tim dijelovima BiH”, dodao je Komšić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.