Željko Komšić objavio fotografiju sa tatom, pogledajte kako izgleda otac predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

Posljednje Vijesti

U Sarajevu je danas održan Drugi redovni Kongres Demokratske fronte. Željko Komšić, osnivač DF-a ostaje i u narednom periodu na čelu ove stranke.

Nakon završetka Kongresa Komšić se fotografirao sa ocem Markom te prvi put javno objavio fotografiju na svom Instagram profilu.

“Sa tatom!”, napisao je u opisu fotografije.

Komšić na Kongresu DF: Staviti institucije u funkciju izgradnje građanske države

“Današnji kongres održavamo u jedno vrlo izazovno vrijeme. Ne samo da se godinu i pol dana borimo sa ovim nesretnim virusom, već se nalazimo i u političkoj borbi. Borbi protiv onih koji Bosnu i Hercegovinu pokušavaju blokirati, napraviti nefunkcionalnom. Borbi protiv onih kojima je cilj podjela ljudi, a potom i podjela države. U takvim, vrlo zahtjevnim uslovima smo i radili kao organizacija proteklih godina.

Politička situacija u kojoj se nalazimo, a koju nijednim svojim potezom nismo prouzrokovali, nas je natjerala i na neke teške odluke. Te odluke smo donosili hrabro. Ogromni pritisak i odgovornost smo nosili na našim leđima, iako smo mogli izabrati komfor kritičara bez odgovornosti. Ali smo izdržali, jer su nam namjere bile dobre”, rekao je Komšić.

Osvrnuo se pozitivne i negativne aspekte u djelovanju DF-a.

“Naravno, u toj borbi smo pravili i greške. Podbacili smo u žustrini borbe na nekim nivoima vlasti. Bilo je nekih što previše kalkuliraju, neće da se zamjere, neće da stanu iza ideja za koje borimo. Takvi ne mogu iznijeti teret očuvanja države, i na njih nećemo računati u najtežim trenucima. Podbacili smo i sa nekim kadrovima koji nisu ispunili očekivanja, zato ćemo morati još pažljivije birati ljude za najvažnije pozicije”, rekao je Komšić.

Pogledajte fotografiju koju je objavio Komšić.

Leave your vote