Željko Komšić se oglasio nakon što je preminuo veliki američki prijatelj BiH: “Odlazak Dolea je veliki gubitak za slobodu i demokratiju u svijetu, posebno za nas u domovini”

Globus Posljednje Vijesti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić oglasio se nakon što je pristigla vijest da je preminuo veliki američki prijatelj Bosne i Hercegovine Bob Dole.

Uuputio je izraze saičešća porodici preminulog bivšeg američkog senatora.

“Odlazak senatora Dola veliki je gubitak za slobodu i demokratiju u cijelom svijetu, te posebno za nas u Bosni i Hercegovini. Nikada nećemo zaboraviti veliku podršku koju je senator Bob Dole pružao državi Bosni i Hercegovini u njenim najtežim trenucima i u vremenu borbe za njen suverenitet i teritorijalni integritet.

Senator Bob Dole jasno je razlikovao one koji se bore za međunarodno priznatu državu i odmetnike od međunarodnog prava, i bio je jedan od najsnažnijih glasova o istini naše pravedne borbe”, naveo je Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je istakao zahvalnost što je poslije agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu nebrojeno puta ukazivao na svu pogubnost destruktivnih politika unutar Bosne i Hercegovine koje su ugrožavale mir, sigurnost i prosperitet građana i države.

Bivši republikanski senator i nekadašnji predsjednički kandidat Bob Dole preminuo je danas u 98. godini života.

Leave your vote