Žena koja može biti primjer većini ljudi u politici: Ambasadorica Martina Mlinarević gospodski ugostila sedam bh. đaka u Pragu

Događaji Posljednje Vijesti

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu organizirala je prije dva mjeseca literarni konkurs o temi “Zašto trebate posjetiti Bosnu i Hercegovinu?”, za učenike od 14 do 19 godina.

Više od 800 djece prijavilo se sa svojim esejima.

Prema riječima ambasadorice Martine Mlinarević, čija je konkurs bio ideja, planirano je da jedan pobjednik dobije nagradno putovanje u Prag.

Obzirom na izvanredan odjek konkursa i izvrsne prijavljene radove, ambasadorica Mlinarević odlučila je da će biti nagrađeno sedmoro đaka koji su sinoć doputovali u Prag na svoje veliko putovanje.

Učenici iz Sanskog mosta, Gruda, Sarajeva, Bugojna, Sokoca, u Pragu će boraviti pet dana upoznajući sve ljepote grada i njegovih kulturnih znamenitosti.

Osim toga, najbolji, izabrani radovi u procesu su prijevoda na češki i engleski jezik i Ambasada BiH u Pragu objavit će ih kao brošuru gdje je Bosna i Hercegovina u svoj svojoj ljepoti opisana kroz oči i pero mladih, a koju će Ambasada koristiti pri svojim službenim sastancima.

“Ovo je jedan veliki primjer kako se našim talentiranim mladima može dati prava prilika – ako se ima sluha za to”, saopćeno je iz Ambasade.

Leave your vote