Žestoka reakcija, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković bijesan: “Ovo se još nije desilo u istoriji Banja Luke da se lomi sve što je važno za život i funkcionisanje grada”

“Skupštinske komisije su, mimo očiju javnosti, oborile gotovo sve tačke dnevnog reda neophodne za funkcionisanje grada”, rekao je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Prema njegovom riječima, za sutrašnji sjednicu neće ostati skoro ništa.

– Odbili su sve ijedan regulacioni plan, sve ijednu odluku koja donosi prihode u budžet, neradnu nedjelju, regulacioni plan za izgradnju najvećeg gradskog parka, odbijen je rebalans budžeta.

Što se tiče SNSD, njima ne treba ništa što je dobro za Banja Luku da bude na dnevnom redu.

Nastavljaju sa sistemskim uništavanjem i ovo je pola godine kako nijedna odluka koja donosi prihode Gradu ne može da prođe – rekao je on.

Napomenuo je da je Kolegijum na sjednici usvojio dnevni red, ali da je skupštinska većina na sjednicama komisija odbila sve značajne tačke bez obrazloženja.

– Sa ove sjednice skinute su tačke koje vrijede devet miliona direktnih prihoda u Grad. Ova situacija će vrlo brzo eskalirati ne od investitora nego od svih koji žive od te plate.

To je na hiljade i hiljade radnika. Ovo se još nije desilo u istoriji Banja Luke da se lomi sve što je važno za život i funkcionisanje grada – rekao je Stanivuković.

Prema njegovom riječima, u proteklih godinu i po dana nanesna je ogromna šteta građanima i gradu.

– Preko odluka o prostornom uređenju direktno su uzeli iz Banjaluke preko 20 miliona KM, Poslovne zone Ramići direktno četiri miliona KM indirektno 60 miliona KM, porez na nepokretnosti direktno četiri miliona KM, na jednokratne i druga davanja drugim ustanovama, institucijama i preduzećima u posljednjih godinu i po deset miliona KM, te toplovodne distributivne mreža deset miliona.

To je ukupno oko 50 miliona KM u godini i po dana direktno uzetih i svjesno sistemski da se uništi Banja Luka.

Ovih 50 miliona smo planski bili namijenili za važne politike i projekte, privredu, ekonomiju i druge prioritete. To je epilog onog što oni rade – istakao je on i poručio da će vrlo brzo uslijediti politički i ekonomski odgovor na sve ovo.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.