Žestoka reakcija Milanovića: “Poruka da Christian Schmidt nije dobrodošao u Banjaluku je loša i kontraproduktivna”

– Poruka Dragoslava Topića, šefa kluba odbornika SNSD, da Christian Schmidt nije dobrodošao u Banjaluku je loša i kontraproduktivna. Banjaluka je otvoren grad i u njega može doći bilo ko. Najavljenim susretom sa Christianom Schmidtom gradonačelnik Banjaluke pokazuje da razgovor nema alternativu i da je njegova politika, politika čvrstih i jasnih patriotskih stavova ali nikako politika koja komplikuje odnose i pogoršava ionako dovoljno zakomplikovano stanje u kome se nalazimo.

Kao što izreka kaže „bolje je sto godina pregovarati nego jedan dan ratovati“ tako i ovaj najavljeni razgovor sa čovjekom iza koga stoje velike svjetske sile treba posmatrati kao traganje za rješenjima, iako smo svjesni činjenice da njegov izbor nije prošao predviđene procedure za izbor visokog predstavnika u BiH – rekao je šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Dragan Milanović.

Milanović kaže da ako su patrijarh Porfirije kao duhovni autoritet srpskog naroda i predsjednik Srbije više puta razgovarali sa Christianom Schmidtom i saslušali šta ima da kaže, a i oni njemu prenijeli svoje poglede i stavove, zašto to ne bi uradio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

– Takođe smatram da organizovanje protesta u koje se uvlači boračka populacija ne može biti način za rješavanje teških političkih tema. Borci su sačuvali Republiku Srpsku i predali je političarima na upravljanje uz obavezu da njima obezbijede dostojanstven život što nažalost trenutno nije slučaj – poručio je Milanović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.