Žestoka reakcija pristigla je iz Demokratske fronte: “Borjana Krišto i Dragan Čović se ponose zločinačkim projektom koji je osuđen na 111 godina”

Žestoka reakcija pristigla je iz Demokratske fronte.

“Dragan Čović, njegova nevladina organizacija Hrvatski narodni sabor (HNS), HDZ BiH i kandidatkinja iz reda hrvatskog naroda za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, obilježavajući “29. godišnjicu Hrvatske Republike Herceg Bosne”, u stvari slave UZP i zločinačku politiku osuđenu pred domaćim i međunarodnim sudovima pravde”, poručuju iz Demokratske fronte Hercegovačko-neretvanskog kantona.

– Obilježavanje godišnjice tzv. Herceg-Bosne predstavlja najgrublje vrijeđanje svih žrtava zločina koje su provodile vlasti ove paradržavne tvorevine, čiji su lideri osuđeni na 111 godina zatvora.

Njihov ratni projekat proglašen je “udruženim zločinačkim poduhvatom” i prezren od civiliziranog svijeta – navode oni.

U Mostaru, dodali su, gradu koji je bio najveća žrtva UZP politike i zločinačke “HRHB”, DF, Gradski i Kantonalni odbor, dižu svoj glas protiv politike tzv “stolnog grada” i slavljena tvorevine iza koje su hiljade ubistava, prisilnih deportacija, progona, silovanja, mučenja…

– Grad Mostar, Hercegovačko neretvanski kanton, FBiH, kao i cijela država Bosna i Hercegovina je svih naroda i građana, uz sve specifičnosti koje imamo i kojima se trebamo ponositi, a ne koristiti ih u šovinističke ili svrhe zastrašivanja – kažu iz DF-a HNK te poručuju:

– “Nositelje europskih vrijednosti” podsjećamo na narodnu izreku – Čega se pametan stidi, budala se ponosi!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.