Žestoko nevrijeme izazvalo gomilu problema: Vjetar nosio krovove kuća i škole, ženu udario grom u Karlovcu

Nestabilno je vrijeme cijeli dan na u Hrvatskoj području Istre i Kvarnera. Nekoliko pijavica zabilježeno je između Cresa i Istre, a jedna je snimljena poslije 14 sati i kod Rovinja. Tri pijavice uočene su i oko Pule. Jako nevrijeme u popodnevnim satima zahvatilo je i Zagreb te područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

U Sisku je na županijski centar 112 su zaprimljene dojave kako je u mjestu Palanjek uslijed nevremena vjetar oštetio 20-ak krovova na porodičnim kućama.

Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom.

Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova porodičnih kuća, izvijestio je MUP.

Obaviještene su sve žurne službe te djelatnici HEP-a.

Na terenu je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska i voditelj Službe civilne zaštite Sisak, koji koordiniraju aktivnosti u otklanjanju posljedica.

U Zagrebu je bilo više dojava građana kako je s Osnovne škole Augusta Harambašića olujni vjetar skinuo limeni krov. O događaju su obavještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete.

Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je dojavu kako je u Kampu Slapić u Dugoj Resi uslijed udara groma ozlijeđena ženska osoba. Obaviještene su nadležne službe.

Žena je zbrinuta u Opću bolnicu Karlovac i nije životno ugrožena.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je priopćenje o posljedicama nevremena koje je danas pogodilo dijelove Hrvatske.

Sisačko-moslavačka županija

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je dojavu kako je u mjestu Palanjek uslijed nevremena vjetar oštetio 20-ak krovova na obiteljskim kućama. Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova obiteljskih kuća.

Obaviještene su sve žurne službe te djelatnici HEP-a. Na terenu je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska i voditelj Službe civilne zaštite Sisak, koji koordiniraju aktivnosti u otklanjanju posljedica. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Grad Zagreb

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana kako je s Osnovne škole Augusta Harambašića u Zagrebu olujni vjetar skinuo limeni krov. O događaju su obaviještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete.

Karlovačka županija

Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je dojavu kako je u Kampu Slapić u Dugoj Resi uslijed udara groma ozlijeđena ženska osoba. Obaviještene su nadležne službe. Osoba je zbrinuta u OB Karlovac i prema trenutno raspoloživim informacijama nije životno ugrožena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.