Žestoko nevrijeme u bh. susjedstvu, javljaju se građani, ovo su prve informacije sa terena: Pogledajte i snimke sa lica mjesta iz Hrvatske

Jako nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom već je zahvatilo područje Zagreba, a zabilježeno je i u drugim dijelovima zemlje.

Hrvatski hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danas je prognozirao kako će vrijeme biti promjenljivo i nestabilno uz moguću kišu i pljuskove s grmljavinom, a najavljena promjena vremena je stigla.

Kako je za Večernji.hr javio čitatelj Oto Dvoržak iz Grubišnog Polja pored Daruvara, nevrijeme s tučom pogodilo je taj kraj.

Čitatelj je poslao fotografije i snimku. Prema podacima Ravnateljstva civilne zaštite, nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom u Grubišnom Polju uzrokovalo je materijalnu štetu na objektima i vozilima.

U mjestu Bolfan na podravskoj magistrali srušeno je veliko stablo te su se stvorile velike kolone. Stablo je ubrzo otklonjeno s ceste.

Županijski centar 112 Bjelovar u popodnevnim satima zaprimio je više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području

Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Kako ističu, velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Ministri Tomo Medved i Ivan Paladina zaputili su se u Čazmu.

Pridružit će im se kasnije i ministrica Marija Vučković. Župan Marko Marušić dočekat će ih ispred gradske uprave u Čazmi. Potom će imati kratki sastanak te otići u obilazak područja stradalih u jakom nevremenu.

Kako je ranije najavljeno, lokalno su vjerojatni i obilni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu i gorskim krajevima. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na udare ponegdje u gorju i olujan, a u Dalmaciji i jako jugo.

Također, upaljen je žuti ili narančasti meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatskoj. Narančasto upozorenje upaljeno je za zagrebačku, gospićku te riječku regiju zbog jakog vjetra, mjestimice obilne kiše i mogućih izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

– Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja.

Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – navodi DHMZ.

Na nadolazeće nevrijeme, na području Zagreba i Zagrebačke županije, upozorio je svoje korisnike i Hrvatski Telekom.

– Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice – naveli su.

Pogledajte snimke sa lica mjesta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.