Zlatko Miletić direktno u centar: “To je sramota za sve, naše plate su od rudarskih deset puta veće!”

Posljednje Vijesti

Delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine (PS) BiH Denis Bećirović, Zlatko Miletić, Amir Fazlić, Munib Jusufović i Asim Sarajlić podnijeli su predsjedavajućem i zamjenicima predsjedavajućeg tog doma Draganu Čoviću, Nikoli Špirići i Bakiru Izetbegoviću zahtjev za sazivanje hitne sjednice Doma naroda državnog parlamenta.

Delegat u Domu naroda Zlatko Miletić kazao je da traže od sva tri člana Kolegija Doma naroda da im, u skladu s Poslovnikom, omoguće uslove za rad.

Pozivajući se na odredbe Poslovnika Doma naroda, naveo je da su članovi Kolegija u obavezi najmanje jednom mjesečno sazvati sjednicu Doma naroda.

“Na mene je zaprepašćujuće djelovao podatak da od 34 mjeseca koliko radi Dom naroda PSBiH, 17 mjeseci, znači pola tog mandata, mi nismo imali sjednice. Te blokade, uslovno rečeno, traju od dana formiranja saziva ovog doma. U različitim situacijama, Dom je bio blokiran iz različitih razloga”, naveo je Miletić.

“Tražimo da nam se omogući rad. Od 34 mjeseca koliko radi Parlament BiH, 17 mjeseci nismo imali sjednicu. A plate, primanja uredno dolaze. Naše plate su deset puta veće od rudarskih, to je sramota za sve nas“, rekao je danas Miletić.

Delegat u Domu naroda Amir Fazlić je kazao da Klub bošnjačkog naroda u tom domu podržava ovu incijativu, te da ona u sebi nema ništa populističko.

Namjera je, kaže, da iscrpe sve demokratske i poslovničke mogućnosti kako bi inicirali sazivanje sjednice i na sjednici otvorili mnoga pitanja u interesu građana BiH – piše N1.

Leave your vote