Zlatko Miletić se obratio javnosti: “Da zajedno napravimo tihu revoluciju kako bi se riješili kriminalaca, probisvjeta i uhljupa svake vrste koji nas terorišu punih 27 godina”

Politička inicijativa “Za nove generacije” večeras je održala završni skup u Sarajevu, u prostoru Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, na kojem su govorili predstavnici Političke inicijative “Za nove generacije” te kandidatkinje i kandidati za predstojeće Opće izbore.

Iako već specifični po tome da nemaju predsjednicu niti predsjednika, svi okupljeni su mogli primijetiti da je nedostajalo ono što svi političari vole i što im pruža sigurnost, zaštitu i moć, a to je pozornica i podij.

Predstavnici Političke inicijative “Za nove generacije”, ne samo da nisu izlazili na pozornicu, nego su došli iz mase koja je bila kompaktna i jedinstvena – saopćeno je iz ove političke inicijative.

Za govornicom se našao Zlatko Miletić koji je ovom prilikom izjavio:

“Drage građanke i građani, pozivam i poručujem sa ovog mjesta, iz Muzeja revolucije da 02.10.2022. godine izađete na izbore, te da zajedno napravimo tihu revoluciju, olovkom a kako bi se riješili kriminalaca, probisvjeta i uhljupa svake vrste koji nas terorišu punih 27 godina“.

Damir Marjanović je rekao da su ljudi u Bosni i Hercegovini “naše najveće bogatstvo, te da nove generacije zaslužuju da uče od najboljih profesora, da ih liječe najbolji doktori te da ih štite i čuvaju najbolji policajci”.

“Sigurna sam da smo svi u ovoj sali, ali i u Bosni i Hercegovini saglasni da je borba za nove generacije ujedno i borba za svako novo dijete, studenta, radnika, penzionera, roditelja, ali i svakog novozaposlenog.

Ovo je borba za sve generacije koje zaslužuju da žive u društvu smanjene nejednakosti, društvu bez korupcije i sa boljim standardom života.

Zbog toga drugog oktobra birajmo rad i povjerenje – istaknula je Arijana Turković iz političkog pokreta “Za nove generacije”.

“Na skupu su govorili i drugi predstavnici političke inicijative koji su kritikovali pogrešne političke poteze koji su označili neka prošla vremena, ali i ponudili konkretna rješenja za budućnost koja će pomoći novim, ali i ovim generacijama – navodi se u saopćenju.

Podsjeća se da su predstavnici političke inicijative „Za nove generacije“ prethodno odlučili da pomognu Historijski muzej BiH/Muzej revolucije simboličnom kupovinom 500 ulaznica koje su građanima podijelili na svojim promotivnim punktovima.

Ulaznice nisu bile ujedno i pozivnice za završni skup ove političke inicijative nego poklon građanima i muzeju kojeg s preuzetom ulaznicom mogu posjetiti i narednog mjeseca – navodi se u saopćenju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.