Zmajevi večeras igraju protiv Francuske: Selektor Ivaylo Petev očekuje bod ili tri, Edinu Džeki drago što se igra u Strasbourgu

Događaji Posljednje Sport Vijesti

Fudbalska reprezentacija BiH večeras gostuje u Francuskoj u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Održana je press konferencija, a ispred bh. reprezentacije novinarima su se obratili selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko.

“Očekivanja su da naša reprezentacija odigra bolje nego što je bilo u Sarajevu. Naravno da ćemo pokušati da uzmemo bod ili tri. Bitno je da pokažemo samopouzdanje, zajedništvo i svaki igrač da pokaže kvalitetu. Moramo imati samopouzdanje u svakoj utakmici.

Znamo sve što ima Francuska na raspolaganju. Prošla utakmica je ostala u statistici, želimo izvući pouke i dati sutra svoj maksimum”, rekao je selektor na početku razgovora, dodavši:

“Neće biti lako. Znamo šta imamo protiv sebe. Poštujemo Francuze, a što se mene tiče, svaki igrač mora odigrati najbolju utakmicu u karijeri i onda da se nadamo pozitivnom rezultatu. Sve je moguće u nogometu. Imamo samo jednog igrača koji neće biti s nama, svi ostali su tu, zdravi su i možemo računati na cijelu grupu sutra”.

Edin Džeko se osvrnuo na onih 1:1 iz 2011. godine, kada je sam bio strijelac sjajnog gola.

“Mislim da je ta utakmica protiv Francuske bila davno i jedna od najboljih ove reprezentacije u historiji. Na neki način se rado i nerado sjećamo te utakmice. Protiv takve reprezentacije smo odigrali dobru utakmicu, ali nerado jer nismo uspjeli otići na veliko takmičenje. Sada je to skroz druga ekipa, samo ja Pjanić i možda Šehić smo tu iz te utakmice”, prisjetio se Džeko.

Svjestan je da je individualni kvalitet na strani Francuza.

“Nijedan igrač ni u BiH ni u Francuskoj sam ne može donijeti prevagu, iako naši rivali imaju puno više individualnih kvaliteta i tako može puno lakše napraviti razliku na terenu. Neće biti lagana utakmica, samim tim i što igramo pred njihovim navijačima. Pobjedom žele osigurati prvo mjesto u grupi, koje je, možemo reći, rezervisano za njih.

Na Grbavici smo pokazali da možemo biti solidna reprezentacija koja je dala sve od sebe na terenu i lako je mogla završiti neriješenim rezultatom. Okrećemo se ovoj utakmici i svaki igrač zna protiv koga igra i da mora dati maksimum. Samo tako se može napraviti rezultat”, poručio je Džeko.

Napadača Intera raduje što se igra u Strasbourgu utakmica.

“Kad sam čuo da igramo u Strasbourgu, bilo mi je drago jer smo blizu Njemačke i očekivao sam dosta naših navijača. Šteta je da naši navijači ne mogu prisustvovati utakmici jer igramo protiv svjetskih prvaka poslije ovih godina koje su donijele utakmice bez publike. Nadam se da će se i takve stvari uskoro promijeniti”, zaključio je Džeko – prenosi sportsport.

Leave your vote