Znakovito na Face televiziji, ovo je baš za “počešati se po glavi”: “Oguglali smo na sve marifetluke, krađe i laži! Digli smo ruke!””

Agent Kugla upozorio na kolektivnu društvenu apatiju: „Političari su nas sveli na nivo biljke, anestetizirali su nas!“ “Nama više ništa, ni ružno ni dobro, ne može da se desi. Nit nas šta posebno obraduje, nit nas šta beli nasekira…”, kaže Almir Kurt u svojoj redovnoj rubrici “CIA” koja se emituje tokom Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji.

Hadžifejzović: „Jeste li malo oguglali na sve oko vas? Da li ste odustali od svega?

Šta vam znače informacije, svakim danom sve gore? Da li to odustajete i od zemlje? Da li bježite od svjetskih problema? CIA zna šta vam je.“

Agent Kugla: „Dobar vam dan. Baš nešto gledam vijesti ovih dana i nekako se osjećam ko u Sidranovoj pjesmi kad kaže: ‘Meni više ništa, ni ružno ni dobro, ne može da se desi.

Nit me šta posebno obraduje, nit me šta beli nasekira.’ Ne znam za vas, al’ bojim se da smo kolektivno oguglali na sve lokalne i svjetske marifetluke.

Čini se da su uspjeli da nas anesteziraju, da nas svedu na nivo biljke. Postalo nam je svejedno što nas kradu, što nas lažu, što u naše ime govore besmislice.

Mislimo da smo pametni što smo digli ruke od njih, a ne vidimo da smo zapravo digli ruke od samih sebe… Samo da ne dignemo ruke na sebe… e tu bi nam bio kraj.

Potom, mrak, mrak, mrak, mrak…“

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.