Zor sestre Arijane, nakon što su optuženim ukinute skoro sve zabrane, poručila: “Što bi rekla Esma Mutap “samo veselo…”

Posljednje Vijesti

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je gotovo sve mjere zabrane optuženima u slučaju Dženan Memić.

Podsjetimo, Alisa Mutap Ramić, njen otac Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić uhapšeni su početkom ove godine i zadržani u pritvoru.

Sud BiH je donio je ranije odluku da ih pusti iz pritvora na slobodu uz određene mjere zabrane.

Tako, primjera radi, Alisa je mogla iz svoje Opštine Stari Grad otići samo u Općinu Centar i to radi pregleda kod doktora jer je trudna.

Danas su njoj i ostalim optuženim u ovom predmetu ukinute skoro sve mjere zabrane, osim međusobnog sastajanja.

Ovim povodom se oglasila Arijana Memić.

“Pa dobro, realno, šta očekivati? Ovako skoro 6 godina već. Mi skupimo snagu, istražujemo, jer smo primorani, insistiramo na rješavanju slučaja, sve ono što nije naša ni obaveza, a pogotovo ne nadležnost, a onda nam institucije naše države hladno pokažu…

Da ne kažem šta.

Ubica je na slobodi skoro 6 godina. Mogao je ubiti još toliko Dženana.Ovi koji su sudjelovali u zataškavanju, na slobodi su. Mogli su zataškati još toliko ubistava Dženana Memića. Oni koji bi trebali biti iza rešetaka, unaprijeđeni su.

Što bi rekla Esma Mutap “samo veselo”.

Veselo je baš u ovoj našoj državi, gdje život pa i sve ostalo ima cijenu. I to visoku. Gdje su zaštićeni babini sinovi, gdje po potrebi gubite pamćenja, gdje samo trebate imati nekog Asima da vam “završi”. Neki ovo smatraju samo našom borbom, naša jeste. Mi ćemo se boriti dok ne “uginemo”, kako reče tata Mutap.

Ali malo je barem i vaša, svih vas.

Imate dijete, brata, sestru, nekoga koga volite. Ko vam garantuje da “sutra” nećete voditi ovu “našu borbu”?
Je li stvarno moramo još jednom na ulicu? Još nije istraženo da li je napad na zaštićenog svjedoka, inače dugogodišnjeg jarana Zijada Mutapa, povezan sa našim slučajem ili ne, ali Sud BiH očigledno smatra da je to irelevantno. Možda znaju više nego mi.

Sud BiH je jednostavno trebao sačekati da se ta sumnja prvo otkloni. Sud BiH smatra da su mjere zabrane za ovu petorku bespotrebne. Možda i tu znaju više nego mi. Ovako kako je, ispada da je petorka doslovno nagrađena za sve bljuvotine koje su njihovi advokati u proteklim sedmicama izrekli.

Abraham Linkoln je rekao: “Možete varati sve ljude neko vrijeme. Možete varati i neke ljude svo vrijeme.
Ali, ne možete varati sve ljude svo vrijeme.” Doći će i ovome kraj, pitanje je samo da li mi prvo trebamo od umora da legnemo pod zemlju prije nego se to desi, ili ćemo dočekati pravdu na ovom svijetu.

Podsjećam, u ovaj četvrtak će moj otac svjedočiti pred Sudom BiH. Reći će i mnogo toga što javnosti još nije poznato. Uz masku i ličnu kartu možete prisustvovati”, napisala je Arijana.

Leave your vote