Zoran Milanović se obrušio na Andreja Plenkovića: “Nisam mu ja mater, ne možeš s Vuittonom u šumu…”

Nakon što su zajedno obilježili vojno-redarstvenu akciju Bljesak, bez komentara na aktuelnu političku situaciju, Zoran Milanović se vratio na staro i udario po Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima.

Milanović je nakon Okučana došao u Varaždin na proslavu Praznika rada. Pričao je o Plenkoviću, Banožiću, Udbi i “letećem bojleru” kojeg Mađari nisu vidjeli.

“Nisam ja proglasio tvrdu kohabitaciju nego on. Nisam ja Gotovinu proglasio udbašem, nego on. Ovo nije prvi put da nismo zajedno.

I prošle godine je pobjegao od mene u Okučanima.

Fućka mi se jer imam bolje društvo od njega. Ali izgleda jadno u situaciji u kojoj je zemlja i cijela Europa na raskrižju. Na rubu smo većeg svjetskog sukoba”, započeo je Milanović nakon privremenog “primirja”.

“Nisam ja njegova mater, ja sam predsjednik Republike, vrhovni zapovjednik On je premijer. Ako ćemo sarađivati, sarađivat ćemo.

Ja nisam opsovao, rekao sam da su banda”, nastavio je s prozivkama Vladi i Plenkoviću u istom tonu kao prethodnih dana.

“Ne mogu drugačije odgovoriti na jedno pismo koje cilja na pomilovanje, kažeš da je to Milanović skuhao s nekim advokatom.

Da radim drugi posao, drugačije bi razgovarali. To je grozno. Kaligula je konja odlikovao senatorom da im pokaže što misli o senatorima.

Ovdje imamo malog lopova koji se ide prijetiti”, opet će Milanović o pismu u kojem se traži pomilovanje Perkovića i Mustača, a koje je dodatno uzburkalo odnose između predsjednika i Vlade.

Nije štedio ni Milorada Pupovca, kojeg je nazvao “beznačajan, profiter koji krade iz hrvatskog proračuna i koji tako odgaja svoje mlade suradnike koji onda nadrapaju umjesto njega”.

“Žao mi je za Hrvatsku. Borit ću se svom snagom da tim ljudima ne dam prostora da uništavaju državu. Usporedite me prije 16 godina na ovom skupu.

Ja se isto mijenjam, mijenjam način, ne uvjerenja jer vidim da se prostor sužava. Nemam saborsku većinu koju nisam ukrao kao Plenković nego sam je zaradio na izborima”, kaže Milanović.

Ponovno se dotaknuo i teme Izbornog zakona u BiH te upozorio kako će svakog ko ne iskoristi priliku da u Saboru ne glasa za NATO dok se Hrvatima ne da pisano garancija za Izborni zakon smatrati izdajnikom.

“Ko god ne bude glasao tako, ja ću ga nazvati izdajnikom. Ja mogu poslušati mamu koja je zgrožena mojim načinom komunikacije u 85. godini života. Da govorim uspavljivački kao Plenković, niko me ne bi slušao”, rekao je.

”Mađari nisu vidjeli leteći bojler koji je pao u Zagreb”

Još jednom je iskazao nezadovoljstvo s nabavkom aviona, ali kaže kako Predsjednik mora biti vrhovni zapovjednik u svemu osim u novcu.

“Tim neka upravlja ministarstvo i HDZ, neka kupe još 30 aviona. Ispljunut ćemo 1,4 milijardi eura, to nam strahovito definira odbrambeni budžet koji je mali i nikakav.

Mi nemamo protuzračnu odbranu, ali imamo 12 aviona s kravatom jer je debeli dječak ušao u teglu s pekmezom i to mu se dopalo.

Vidite koliko traju avioni u ovom ratu. Nije li nam trebalo 100 bespilotnih letjelica ili 100 protuzračnih sistema?
Koje ovaj koji je doktorirao u Osijeku zove kratkoročni i dugoročni sistemi. Imenuj konja kao Kaligula”, objasnio je Milanović.

“Gdje je francuska pomoć oko BiH? Trebamo platiti 10 milijardi eura? Kupili smo nešto što nam ne treba. Mađari nisu vidjeli leteći bojler koji je pao u Zagreb.

Nisu oni ni lijeni ni glupi, ali to što su kupili ne služi ničemu. HDZ i jedan čovjek, Udbašenković, donose odluku u kupovini sistema koji ne služe ničemu. Zato sam se izvukao iz toga da me sutra ne bi neko optužio”, dodaje Milanović.

“To prekrasno izgleda, kao Fendi. Ali ne možeš s Vuittonom u šumu”, zaključio je hrvatski predsjednik, prenose 24sata.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.