Zoran Tegeltija ne krije razočarenje nakon što je osramoćen u New Yorku: “Nisam imao ništa protiv da se i Džaferović obrati, ali…”

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je kazao da je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, došao u New York, samo da bi spriječio njegovo obraćanje pred Vijećem sigurnosti UN-a.

-Јasno je da je sjednica Savjeta bezbjednosti o BiH protekla u okvirima samo jedne strane istine, a ta istina ne oslikava stvarno stanje u BiH, kazao je za RTRS Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

– Pokazalo se da visoki predstavnici već dugi niz godina podnose izvještaje koje ne odgovaraju stvarnom stanju u BiH, a u to se uklapaju i ambasadori BiH u UN-u.

Veliki broj članica SB nije upoznat sa pravim stanjem u BiH, dok su neke zemlje koje imaju svoje ambasade u BiH, pod direktnim su uticajem tih ambasada – kazao je Tegeltija.

Tegeltija je kazao da je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, došao u New York, samo da bi spriječio njegovo obraćanje pred Vijećem sigurnosti UN-a.

– Nisam imao ništa protiv da se i on obrati, ali žao mi je što je misija BiH pri UN-u uradila sve kako se ja ne bi obratio SB i iznio istinu o tome kakvo je pravo stanje.

Naravno, mi smo našli drugi način, kako bi to predstavili – dodao je Tegeltija.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.