Zukan Helez “zaprijetio” Miloradu Dodiku kod Hadžifejzovića: “Poručujem i njemu i Nešiću da nema otcjepljenja niti će ga ikada biti!”

Ministar odbrane BiH Zukan Helez gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem, tvrdi: “EUFOROV zadatak je da stane na državnu granicu, a ne entitetsku! Vrijeme je da Dodik ode sa političke scene – na ovaj ili na onaj način!”

“Nema većeg rata nego Dodikov korak ka otcjepljenju! To je objava rata!

Pozivam Dodika da se okani ćorava posla, da zajedno radimo! Najviše će stradati narod iz RS-a! BiH je ozbiljna, priznata država!

Svako ko ne želi da živi u BiH – ne mora! Ne mogu da vjerujem da smo zaboravili šta se sve dešavalo u BiH prije trideset godina!”, ističe Zukan Helez.

“Poručujem i njemu i Nešiću da nema otcjepljenja niti će ga ikada biti”, dodaje.

Helez: “To su neozbiljne dječije izjave! Ja ću sada proći kroz RS, pa ću mu se javiti telefonski. Mediji o njemu dvadeset godina isto pričaju: ‘Otcijepit će se.’ Ko će priznati njegovo otcjepljenje? Nema valutu, nema ništa… kao djeca kad se igraju. To nije ozbiljna priča!”

Hadžifejzović: “Po medijima se vuku informacije da su povratnici ugroženi, da se Srbi naoružavaju…”

Helez: “Mi nemamo zvaničnih podataka od agencija o bilo čijoj ugroženosti! Ja znam šta nam je raditi ukoliko dođe do problema. Ima da štitim granice BiH, što je i napisano u Zakonu o odbrani!”

Pogledajte gostovanje ministra odbrane BiH, Zukana Heleza, u videoprilogu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.