Žustra reakcija DF-a: Željka Komšića su iz Naše stranke već nazivali “zadnjim smećem”

Nakon što je novoizabrana vijećnica Naše stranke u Mostaru Boška Čavar kazala da joj smeta kad je nazivaju “Komšićkom” jer se zna da je “nanio zla Hrvatima”, oglasio se DF-ov državni parlamentarac Dženan Đonlagić i kazao da ovo nije prvi put da Željka Komšića nazivaju zadnjim smećem.

“Nije prošlo puno vremena od kada je dotična Sanja Renić iz Zenice, članica Predsjedništva Naše stranke (NS) nazvala Željka Komšića “zadnjim smećem”. Bio je to početak 2019. godine! Olako se prešlo tada preko toga, nečemu što je uvreda prema nekome ko je član državnog Predsjedništva. Sada je početak 2021.godine. I nije dugo trebalo da se ponovi, sad još u goroj verziji”, reakcija je Đonlagića.

Članica Naše stranke Boška Ćavar konkretno je kazala: “Zna se koliko je Komšić nanio zlo, ne samo Hrvatima, on je nanio zlo cijeloj državi…” što je Đonlagiću zasmetalo, ali i mnogim drugima s obzirom na to da je njena izjava podigla prašinu u javnosti – prenosi Klix.

Đonlagić je uputio pitanje Našoj stranci zahtijevajući da im kaže da li će prešutjeti na njene izjave ili možda odgovoriti da je u pitanju lična izjava i lični stav.

“Ovo je sada napad na sistem vrijednosti koji zagovaramo i za koji se treba nastaviti boriti, a to je Bosna i Hercegovina kao građansko društvo. Zar je moguće da danas baš živimo u društvu gdje će neko ovakve gadosti izreći prema čovjeku koji predstavlja sve građane u instituciji naše države, Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Prema hrabrom i nadasve srčanom čovjeku, časnom borcu i zlatnom ljiljanu Armije Republike BiH reći ‘on je nanio zla cijeloj državi’, je nešto što me je toliko razočaralo od Naše stranke, da ovo više nema veze sa domaćom politikom”, poručio je Đonlagić.

Navodi da su ovakve riječi do sada bile retorika samo Dragana Čovića i HDZ-a, no da se “mržnja” proširila.

“Gdje smo to stigli i gdje idemo kao bosanskohercegovačko društvo u cjelini? Otkuda dolazi tolika mržnja? Ovdje više nije u pitanju Željko Komšić kao pojedinac, kao osoba. Zar baš radi sitnih političkih interesa ili jeftinih poena, se treba preći preko ovoga kao da je samo vijest radi vijesti. Zar smo došli u stanje da čovjeka koji je dokazani patriota, koji voli svoju domovinu, koji nije iz plejade korumpiranih političara, koji nije povukao nikada niti ijedan potez da nanese štetu državi, koji nije mijenjao tok rijeke Miljacke da sagradi viletinu u Sarajevu, neko onako hladno, ko ga siguran sam i ne poznaje, nazove ‘zlom ne samo za Hrvate, nego za cijelu državu'”, kaže on.

Đonlagić cijeni kako izjava da je Komšić “zlo za cijeli državu” nije uvreda samo za njega, nego i za stotine hiljada Bosanaca i Hercegovaca u zemlji i širom svijeta.

“Naslušao sam se i ja do sada raznih izrečenih uvrijedljivih epiteta i od socijaldemokratskih, liberalnih, građanskih, nacionalnih političkih opcija, ali ovakav iznesen stav niko do ove dotične gospođe iz NS, nije ovako javno izrekao”, kaže on.

Smatra da Boška Čavar time šalje poruku da ne trebamo biti patriote i da ne treba da volimo svoju zemlju, “da budemo u politici, a da ne krademo i da ne pljačkamo javne resurse kao recimo rudu aluminij i da biramo lakši put, da gledamo ljude na osnovu toga kako se ko zove i kako se ko etnički izjašnjava, da se predamo u borbi za građansku državu u kojoj će svi građani biti jednaki?”.

“Ako Vam je ovaj sistem vrijednosti pogrešan i to “zlo”, draga sugrađanko Boška iz, i meni dragoga, Širokog Brijega, onda svrstajte i mene u to Vaše zlo”, poručio joj je.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.