Žustra reakcija Milana Dunovića zbog visokog predstavnika: “Zašto bi nama Christian Schmidt nametnuo etnički sistem ako on dolazi iz demokratskog?”

Događaji Posljednje Vijesti

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović kazao je u Danu uživo da visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt ima pravo da nametne Izborni zakon. Ali, kako je istakao, ostaje pitanje da li će Schmidt, kao neko ko dolazi iz uređenog demokratskog sistema, građanima BiH nametnuti etnički princip.

Dunović tokom gostovanja na N1 nije odbacio mogućnost, ukoliko se ne dođe do dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, da visoki predstavnik u jednom trenutku sam nametne izmjene zakona.

“To je njegovo pravo. On može da nametne zakon. Da li je to rješenje dobro – o tome možemo diskutovati. Postavlja se suštinsko pitanje da li će neko ko dolazi iz uređenog demokratskog sistema građanima BiH nametnuti etnički princip”, kazao je Milan Dunović.

Otkrio je kako ga stranci često pitaju zašto u BiH nema više protesta, s obzirom na situaciju u zemlji…

“Ja kažem imamo – pogledajte isred ambasada zapadnih zemalja. Naši građani odustaju od života u BiH. Znači, oni idu u uređene građanske sisteme. Pitao bih i Dodika, da li građani iz RS idu u Rusiju ili u Njemačku”, dodao je potpredsjednik Federacije BiH.

Leave your vote