Žustra reakcija, Mirsad Čamdžić je vrlo oštro odgovorio Vojinu Mijatoviću: “Fascinantna je višedecenijska potreba ljevice u Bosni i Hercegovini da uvijek pruži ruku spasa desnici kada zatreba”

Posljednja reakcija jednog od potpredsjednika Naše stranke Mirsada Čamdžića potvrđuje da odnosi ove stranke sa SDP-om nisu idilični, a kakvim se često predstavljaju. Pojedini smatraju da se SDP i SDA ponovo zbližavaju.

Čamdžić, koji je i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, je komentarisao izjavu jednog od potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića za Klix.ba.

Mijatović je najavio da će stranka čiji je član, kako je rekao, ubrzo potpisati dokument sa SDA i DF-om o reformi Izbornog zakona, jer se predsjednika SDA Bakira Izetbegovića ne smije ostaviti samim u pregovorima s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem.

Funkcioner Naše stranke je poručio da SDP, koji je njihov i koalicioni partner NiP-a, time najavljuje doprinos “torovskoj politici”.

“Fascinantna je višedecenijska potreba ljevice u Bosni i Hercegovini da uvijek pruži ruku spasa desnici kada zatreba. I to sve u trenutku kada je građanska opcija potrebnija nego ikada. SDP pompezno najavljuje svoj doprinos torovskoj politici”, zaključio je Čamdžić.

Špekulacije o zbližavanju SDP-a i SDA pojavile su se nakon što se Mijatović sredinom prošlog mjeseca u Banjoj Luci susreo s Izetbegovićem. Mijatović sa pojedinim funkcionerima SDA i drugih probosanskih stranaka posjećuje dijasporu tražeći njenu podršku na predstojećim Općim izborima.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je prošle sedmice u Parlamentu Bosne i Hercegovine inicirao sastanak probosanskih opozicionih stranaka, a na kojem se razgovaralo i o izmjenama Izbornog zakona.

SDP je nakon posljednjih Općih izbora iz 2018. odbio koalirati u vlasti sa SDA i DF-om te su iz ove stranke poručivali da neće sarađivati sa SDA zbog loših iskustava koaliranja od 2010. do 2014.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.