Zvaničnik PDP-a Igor Crnadak oštro odgovorio predsjedniku RS Miloradu Dodiku: Prestani iznositi neistine, problem s Tužilaštvom je samo tvoj

“Opozicija ne vodi nikakvu harangu protiv Dodika nego žestoko brani Narodnu skupštinu i Republiku Srpsku, jer nisu ljudi ginuli u ratu da bi SNSD ovo radio od najvažnije narodne institucije”, rekao je Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, reagujući na izjave predsjenika SNSD Milorada Dodika.

Pozvao je Dodika da “prestane iznositi neistine”.

“Zaista je neprikladno za njegove godine, jer zaključak NSRS da se neće usvajati drugi zakoni dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH jeste prekršen i to upravo od Dodika i SNSD.

Ali, kad su već prekršili zaključak da bi dobili pare za kumovu zgradu, ja ih pitam zašto Zakon o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija ne usvoje u Domu naroda, gdje imaju potrebnu većinu sa svojim strateškim partnerom HDZ.

Hajde, patriote, ako vam je stalo do Republike Srpske usvojite zakon u Domu naroda, pa ćemo se svi zajedno boriti da prođe i u Predstavničkom domu”, poručio je.

Crnadak kaže da, što se tiče pravnog problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH, “to zaista jeste njegov problem i nije u redu da cijelu Republiku Srpsku povezuje sa tim”.

“Nažalost, on ima problem i sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci, koje je Dodikovu krivičnu prijavu protiv Šmita za lažno predstavljanje proslijedilo u Sarajevo i nije podiglo optužnicu.

Šmit je više puta boravio u Republici Srpskoj i predstavljao se kao Visoki predstavnik, čime je eventualno krivično djelo počinio u Republici Srpskoj i mogao je biti procesuiran od strane tužilaca u Republici Srpskoj “, rekao je Crnadak.

Dodao je da su komentari da “oni koji nisu glasali za zaključke NSRS nemaju pravo kritikovati njihovo kršenje su toliko glupi, da je na njih teško odgovoriti”.

“Kad se nešto usvoji, onda je to obavezujuće za sve, i za one koji su glasali i za one koji nisu.

Po njihovoj logici, ko nije glasao za Zakon o saobraćaju ne mora poštovati ograničenje brzine i može ulaziti u jednosmjerne ulice”, zaključuje Crnadak.

Podsjetimo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da dok se vlast bavi konkretnim i ozbiljnim poslom, što i jeste njen posao, a dodao je da Igor Crnadak leži potrbuške i smišlja čime će zamajavati narod. Ova rekacija je pristigla nakon što je Crnadak prozvao Dodika.

“Jasno mi je da polemikom sa mnom Crnadak pokušava da dobije pažnju, ali već sam mu rekao da mu čak ni ja ne mogu pomoći da ne bude politički marginalac – naglasio je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše Crnatkovu izjavu u kojoj poziva predsjednika SNSD-a i predsjednika RS da “prestane iznositi neistine”, te da je to neprikladno za njegove godine, Dodik je odgovorio da iznositi laži nije lijepo bez obzira koliko godina imali.

Dodik je predložio Crnatku da se drži svog savjeta.

Kada je riječ o Crnatkovoj izjavi da opozicija “ne vodi nikakvu harangu protiv Milorada Dodika nego žestoko brani Narodnu skupštinu i RS”, lider SNSD-a je naglasio da mu je:

“malo šta mučno kao kad se neko iz PDP-a zaklinje u RS, a posebno Narodnu skuštinu RS, koju su napustili kad god je RS trebalo jedinstvo.”

-Šteta što je Crnadak obolio i od političkog sljepila pa ne vidi razliku između vlasti i države i Dodika i predsjednika RS.

Što se tiče Crnatkovih kvalifikacija na moj račun ne znam šta bih mu više rekao osim da čučne, u velikoj je nuždi – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da može samo da se izvini Crnatku što je izjavio da je često putovao u London, jer je kao ministar vanjskih poslova ipak češće išao u Kuvajt, kod kuma, naravno narodnim novcem, bez ikakvog smisla i svrhe.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.