in

Ambasador SAD Eric Nelson se sastao sa Draganom Čovićem, pa poručio: “Nema blokade!”

Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem

Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Tokom razgovora Nelson je poručio da “formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno”.

“Ambasador se danas sastao sa drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem kako bi poručio da pokazivanje ozbiljnosti na putu EU znači dijalog i djelovanje na ograničenja, ali i značajna poboljšanja Izbornog procesa, integriteta pravosuđa i vladavine zakona”, objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u BiH.

Podvučeno je kako “formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno”.

I prvi čovjek HDZ-a je na Twitteru objavio kako se sastao sa američkim ambasadorom.

“Sa ambasadorom Ericom Nelsonom o hitnoj potrebi potpune provedbe Sporazuma o Mostaru i o izmjenama Izbornog zakona BiH koji ostaje visoki preduslov za naše članstvo EU 2021. godine, kao i svih ostalih 14 prioriteta Evropske komsije”, napisao je Čović.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta čitajte klikom OVDJE.

Samo u BiH: Mještani kroz odvodnu cijev dolaze u selo!

Futsal reprezentacija BiH pobijedila Srbiju!