in ,

Bakir Izetbegović u Parlamentu BiH javno “prozvao” Dragana Čovića: “Toliko o Bošnjacima…”

Bakir Izetbegović komentarisao je ranije izjave predsjednika Dragana Čovića

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović komentarisao je ranije izjave predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića o izostanku podrške predstavnika bošnjačkog naroda putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO-u.

Delegat Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović kazao je kako su bošnjački narod i bošnjački političari snažno podržali NATO put BiH te da upravo zbog podrške tom putu i inisistranju na njemu nije ni formirano Vijeće ministara godinu dana.

“Kada je u pitanju položaj naroda i benignost jednih u odnosu na druge, mogu istaći da smo mi u Sarajevu, voljom naroda, četiri godine nakon rata imali načelnika Opštine Centar Srbina, sada opet imamo načelnika koji je Srbin, imali smo gradonačelnika Ivu Komšića koji je Hrvat, imali smo prvog čovjeka Hrvata do unazad par mjeseci voljom političara.

U Tuzli je uveden ministar iz HDZ-a mada HDZ nema kantonalnog predstavnika u Skupštini. Voljom političara napravljen je kompomiris. U Varešu dva puta zaredom je izglasan Hrvat iz HDZ-a za gradonačelnika. Toliko o Bošnjacima. Čekam vrijeme da na takav način srpski i hrvatski političari i glasači tretiraju predstavnike i kandidate iz bošnjačkog naroda”, poručio je Izetbegović – prenio je N1.

Nevjerovatni podaci o kvizu “Potjera” mnoge širom Balkana ostavili bez teksta: Koliko se u Srbiji vrijednuje znanje?

Haotična situacija: SDP i Naša stranka se našle na “rubu provalije”, Sabina Čudić tvrdi da “crveni” ovako ruše Bh. blok u Mostaru