in

Balkan začuđen slučajem: Šef Štaba civilne zaštite kod kuće zatekao suprugu sa sveštenikom, nastao je potpuni haos!

Josip Varga je podnio ostavku na mjesto načelnika Štaba civilne zaštite u gradu Otoku

Josip Varga je podnio ostavku na mjesto načelnika Štaba civilne zaštite u gradu Otoku, kako je naveo, ‘iz ličnihrazloga‘

Šef Štaba civilne zaštite grada Otoka i predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a, Josip Varga (HDZ) priveden je zbog porodičnog nasilja 27. decembra 2020.u svojoj kući u Komletincima. S Vargom je priveden i njegov sin (24).

Kako neslužbeno saznaje Telegram, žrtve tog nasilja su Vargina supruga (43) i svećenik iz Slakovaca (47) koji se tada zatekao u Varginoj porodičnoj kući.

Policija je u pretrazi kuće pronašla i oduzela i nekoliko komada streljiva, a Varga i njegov sin su zaradili krivične prijave te su predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja im je određena mjera zabrane približavanja žrtvama ovog nasilja i zabrana kontakta s njima, priopćila je vukovarsko-srijemska policija.

Nekoliko dana kasnije, 31. decembra, Josip Varga je podnio ostavku na mjesto načelnika Štaba civilne zaštite u gradu Otoku, kako je naveo, ‘iz osobnih razloga’. S novinarima nije htio razgovarati dok slučaj ne završi, javlja Telegram.

Čitajte i ovo: VELIKI SKANDAL KOD DOBOJA POTRESA CIJELU DRŽAVU Učenica kažnjena zbog proslave Dana državnosti BiH, kaznu potpisala direktorica škole

“Otiđite u Njemačku kući svojoj pa bacite smeće!” Iz skupocjenog Audija izbacili smeće u BiH: Prolaznici ih natjerali da ga pokupe!

Edin Džeko dobio poseban poklon u Sarajevu: “Čudo neviđeno…”