in , ,

Čedomir Jovanović kategoričan, jako žestoko je reagovao: “Ko je Ivica Dačić da poziva na hapšenje Nenada Čanka?”

Čedomir Jovanović, lider LDP-a u Srbiji, na svom Facebook profilu reagirao je na izjavu predsjednika Skupštine Srbije Ivice Dačića koji je kazao da bi on “predložio hapšenje Nenada Čanka, predsjednika LSV, koji je otišao u Crnu Goru da, kako je kazao Dačić, podstiče nemire”.

Čedomir Jovanović, lider LDP-a u Srbiji, na svom Facebook profilu reagirao je na izjavu predsjednika Skupštine Srbije Ivice Dačića koji je kazao da bi on “predložio hapšenje Nenada Čanka, predsjednika LSV, koji je otišao u Crnu Goru da, kako je kazao Dačić, podstiče nemire”.

Čedomir Jovanović se oglasio na ovoj društvenoj mreži, a njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Dačić nema ni moralno, a ni i političko pravo da poziva na hapšenje i protjerivanje Nenada Čanka.

Podsjetio bih predsednika skupštine Srbije, Ivicu Dačića, da njegov prijedlog, da se uhapsi Nenad Čanak i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru, nije u njegovoj nadležnosti. Crna Gora je samostalna država i oni sami odlučuju kome da uskrate gostoprimstvo, a i koga da liše slobode zbog delovanja unutar njihovih granica.

Predsjednik srpskog parlamenta se ovom izjavom svrstava na stranu onih koji se na grub način miješaju u unutrašnja pitanja samostalne Crne Gore.

Potpuna je besmislica i Dačićeva izjava da se Nenad Čanak odlaskom u Crnu Goru „profiliše pred izbore“. Čanak i malobrojni političari u Srbiji koji se zalažu za građansku Srbiju, uvijek su stajali rame uz rame sa istomišljenicima u našem regionu i nikada nisu ni pomislili da menjaju svoje političke stavove, od početka svog političkog djelovanja do danas.

To se sigurno ne može reći za partiju koju vodi Ivica Dačić, a koja je Srbiju uvukla u ratove sa skoro svim bivšim jugoslovenskim republikama, koja je ušla u sukobe sa NATO i tako izgubila i Kosovo i zbog koje jedva da ima Srba tamo gde su navodno Srbe branili. I zato Dačić nema nikakvo ni moralno, a ni političko pravo da poziva na hapšenje i protjerivanje Nenada Čanka iz susjedne države.

Istina je da su Srbija i Crna Gora uspjele bez rata da se rastanu, ali izgleda da Miloševićevom potrčku iz najsramnijeg vremena srpske istorije to nije po volji, pa danas želi da dijeli savjete i pravdu susjedima u ovom osjetljivom trenutku.

Crna Gora će sama naći put do bolje budućnosti, duboko verujem u njenu multietničku, građansku i evropsku perspektivu. I odavno je sposobna da sama odlučuje o svemu”, napisao je Jovanović.

Milorad Popović potpuno otvoreno o dešavanjima u Crnoj Gori: “Aleksandar Vučić je organizovao desant na Cetinje, želi se mijenjati identitet Crne Gore”

Vesna Pusić

Brutalan komentar nekadašnje ministice vanjskih poslova Hrvatske Vesne Pusić: “Ovo nije vjersko pitanje, već sukob oko Crne Gore kao nezavisne države”