in , ,

Dogodilo se hapšenje na granici BiH: Pao Jasmin Mulahusić, radikalni SDA internet jurišnik koji napada političare i novinare

Jasmin Mulahusić, internet jurišnik radikalnih stavova bliskih Stranci demokratske akcije (SDA), uhapšen je danas na graničnom prijelazu kod Bosanskog Broda.

Jasmin Mulahusić, internet jurišnik radikalnih stavova bliskih Stranci demokratske akcije (SDA), uhapšen je danas na graničnom prijelazu kod Bosanskog Broda.

Mulahusić je priveden po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i to na izlazu iz naše zemlje.

“Policijski službenici Granične policije BiH, 4. septembra 2021. godine u 18:30 sati, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, po naredbi Tužiteljstva BiH, slobode su lišili državljanina Luxembourga Jasmina Mulahusića”, saopćili su iz Granične policije.

Protiv njega Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti.

“Graničnim provjerama je utvrđeno da se isti potražuje od Tužilaštva BiH zbog počinjenog krivičnog djela Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a KZ BiH te Odavanje tajnih podataka iz člana 164 KZ BiH”, navodi se.

Kažu i kako će on u zakonskom roku biti predan Tužilaštvu BiH na dalje postupanje

Mulahusić na društenim mrežama vodi brojne profile u kojima kreira fotomontaže i videa u kojima diskreditira novinare i političare koji nisu po volji njegovim nalogodavcima.

Poznato je da je rodom iz Zavidovića, a nastanjen u Luksemburgu.

Napeto u Crnoj Gori, Adžić oštro reagovao: “Mitropolit Joanikije da razmisli i odustane od ustoličenja u Cetinjskom manastiru”

Zvezda Granda iz Sarajeva Slađa Zubčević se nakon dugo vremena oglasila, ima veliku najavu: “Evo podijelit ću sa vama par informacija o pjesmi, budite strpljivi!