in , ,

Dragan Čović nakon razgovora o Izbornom zakonu: “Možemo u kratkom periodu doći do rješenja”

Dragan Čović nakon sustreta sa Matthewom Palmerom i Angelinom Eichhorst

Dragan čović nakon sustreta sa Matthewom Palmerom i Angelinom Eichhorst.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je ocijenio da se na dobrom putu da se konačno postigne dogovor o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Ovo je izjavio nakon današnjeg susreta sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom, izvršnom direktoricom za Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

“Izuzetno produktivni i pozitivni pregovori. Vrlo smo jasno prepoznali put u kojem možemo u vrlo relativno kratkom periodu doći do rješenja za Izborni zakon”, poručio je Čović.

On je ranije danas u sjedištu Delegacije Evropske unije u Sarajevu prvo razgovarao sa Palmerom i Eichhorst, a potom je na ovaj susret pozvan i Izetbegović. Prije toga se Izetbegović posebno susreo sa Palmerom i Eichhorst.

Nakon prvog razgovora je izjavio da je blizu postizanje dogovra o izmjenama Izbornog zakona, te da je izgledno da će se to učiniti u skladu sa prijedlogom bivšeg evropskog komesara za susjedstvo i proširenje Štefana Fulea.

U toku dana se očekuje da će se međunarodni zvaničnici sastati i sa predstavnicima opozicionih stranaka.

Ambasada SAD-a poslala jasnu poruku i upozorenje: “Radosavljevića suočiti sa pravdom, a ne da prima počasti”

Amel Tuka danas brani boje BiH u dijamantskoj ligi, poznato kada je utrka i gdje je možete pratiti