in , ,

Dragan Čović nonšalantno: “Drago mi je što je Bakir Izetbegović rekao da nemaju dovoljno ruku za formiranje nove Vlade FBiH”

Dragan Čović dodaje da je zabluda pričati o novoj Vladi

HDZ BiH i SDA u Parlamentu FBiH nemaju dovoljno ruku za formiranje nove Vlade FBiH. Cilj im je kažu, popuniti upražnjena ministarska mjesta. Za novu Vladu bi im kažu trebao “kapacitet”, koji u ovom trenutku ne postoji. U praksi to znači da bi stranke trebale koalicione partnere. Sudeći prema izjavama lidera Izetbegovića i Čovića – to nije izvjesno.

“Ako možemo formirati novu Vladu trebamo to uraditi. Ja se bojim da nemamo ruku za to. Preostaje da popunimo mjesta u ovoj Vladi”, rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Izetbegović je dodao da je percepcija o radu postojeće Vlade vrlo loša. Puno lošija, kaže predsjednik SDA, od onoga što su realni pokazatelji. “Manje je loša situacija od loše percepcije izazvane aferom Respiratori i sporom nabavkom vakcina”, dodao je on.

Čović kaže kako mu je drago da je Izetbegović rekao da nemaju dovoljno ruku.

“U zadnjih godinu dana mi nemamo kapaciteta na razini koju sada imamo imenovati novu Vladu. Zabluda je pričati o novoj Vladi. Ja sam to malo ljepše rekao. Treba nam projekat, program pa da se imenuje nova Vlada. Što znači treba nam novi kapacitet. To je sasvim izvjesno i jasno i zbog toga to stoji“, rekao je predsjednik HDZ-a.

“Ko nam sad brani da do kraja 6. mjeseca, što nam je cilj, da imenujemo novu Vladu. Ako je moguće”, pita predsjednik HDZ-a BiH. Uz konstataciju da je to “daleko od realnosti”.

Na koncu Čović dodaje da je dovoljno pogledati broj ruku u Predstavničkom domu. Ali i Domu naroda.

Bakir Izetbegović najavio novu rundu u Sarajevu: “Spremi smo i na “ograničene izmjene Ustava BiH”

Željko Komšić ozbiljno “načepio” Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića: “Od početka je nakrivo nasađeno, ne znam da li će na dobro”