in ,

Dušanka Majkić komentarisala Čovićeve najave o Izbornom zakonu, kazala da je lider HDZ-a kontradiktoran

Dušanka Majkić komentarajući Čovićeve najave, kazala je da je lider HDZ-a kontradiktoran

Dušanka Majkić komentarajući Čovićeve najave, kazala je da je lider HDZ-a kontradiktoran.

Prvi čovjek HDZ-a BiH Dragan Čović otvoreno je najavio da općih izbora u BiH iduće godine neće biti ako izostane dogovor o izmjeni Izbornog zakona.

Mogućnost da izbori ne budu održani odbacio je i predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Željko Bakalar, ističući da se tačno zna koliko traje mandatni period.

– Kada istekne nakon četiri godine, idu izbori. Znači, bit će održani i bez novog izbornog zakona. Mogu biti prolongirani kao i prethodni, ali to neka je na čast onima koji obezbjeđuju novac za izbore – rekao je Bakalar.

Predsjedavajuća Komisije za budžet i finansije u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić (SNSD) kaže da HDZ BiH nema mogućnost da eventualno blokira budžet ili finansiranje izbora.

– S obzirom na sadašnji sastav CIK-a, oni će izbore organizovati. Ako izađu tri čovjeka, to je za njih izlaznost. U prilog tome govori i izjava Bakalara, koji je u nekoliko navrata ponovio da će izbore održati koliko god ljudi da izađe. CIK je skrojen kako je skrojen i oni će raditi kako stranci u dogovoru s našom opozicijom kažu – rekla je Majkić.

Komentarajući Čovićeve najave, kazala je da je lider HDZ-a kontradiktoran.

– U jednom momentu priča kako su pred dogovorom i da je samo pitanje dana kada će biti postignuta saglasnost za izmjene Izbornog zakona, a onda dovodi u pitanje održavanje izbora – istaknula je Majkićeva.

Jasna poruka Ambasade SAD koja nosi zaključak: “Zatvaranje OHR-a u BiH se ne temelji na vremenskim rokovima”

Zoran Vakula: Učestalost ekstrema zabrinjavajuća, upozorio građane na jednu veoma bitnu stvar