in ,

Enis Bešlagić: “Samo govorimo ko je koga ubio, “Aida” na kraju ostavlja nadu za generacije koje dolaze”

Kao otac osvrnuo se na odgoj svoje djece i izrazio strah od onoga što se mladima ostavlja u naslijeđe na ovim prostorima

Enis Bešlagić
Enis Bešlagić

Glumca Enisa Bešlagića trenutno gledamo kao Jadranka u RTL-ovoj seriji “Blago nama”, a uskoro ćemo ga gledati i kao voditelja showa “Superpar”.

“Ako mogu povući paralelu između Jadranka i mene, bila bi to zaigranost i situacije u kojima se on ponaša djetinjasto. Možda i ja tako znam nekada napraviti – opisao je Bešlagić svoj lik u intervjuu koji je dao za Avaz.ba.

Osvrnuo se i na projekt “Superpar” i rekao kako se nada da će se projekt uspješni snimiti i završiti uz pridržavanje svih mjera kojih se treba pridržavati tokom pandemije.

Kao otac osvrnuo se na odgoj svoje djece i izrazio strah od onoga što se mladima ostavlja u naslijeđe na ovim prostorima.

“I oni, koji nisu roditelji, plaše se za budućnost omladine koja razmišlja gdje će i kako će živjeti, posebno ovdje na ovim prostorima kojima ostavljamo samo odnos prema prošlosti, ne dajući im ništa u budućnosti, nikakav pogled, nikakvu pruženu ruku. Samo govorimo tko je koga ubio. Ostavljamo im jedno zlo iza nas koje dolazi. Mislim da bi svatko trebao pogledati film ”Quo vadis, Aida” koji zaista na kraju ostavlja tu jednu nadu i ljudskost za generacije koje dolaze, za djecu koja su došla, koja su nerođena, a koju mi već, nažalost, osuđujemo da pripadaju ovim ili onim, svrstavamo ih u grupe. Sami smo tome krivi. Mislim da smo se svi zatvorili pretjerano i da nam treba više otvorenosti, pristupačnosti, razbijanja predrasuda, kako svojih, tako i tuđih, zaključio je Bešlagić.

Branislav Borenović jako ljut: “Milorad Dodik ispunjava prijetnje koje je uputio Banjalučanima!”

Pobjednik “Zvezda Granda” otkrio kontroverzne detalje o dešavanjima iza zatvorenih vrata!